Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Orechové rezy „Krantz“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orechove rezy krantz.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.youtube.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 8 vajec
  • 100 g práškového cukru
  • 80 g polohrubej múky
  • 100 g nahrubo zomletých vlašských orechov
  • 1 prášok do pečiva
  • Karamel:
  • 200 g cukru
  • 50 g masla
  • Krém:
  • 4 žĺtka
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 400 ml mlieka
  • 40 g hladkej múky
  • 220 g masla
  • Sneh:
  • 4 bielká
  • 220 g práškového cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Krantz:
  • 80 g cukru
  • 70 g nasekaných vlašských orechov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme 8 bielkov do peny, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh. Do snehu pridávame po jednom žĺtka a za každým premiešame.

2. Krok

V inej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a orechy.. všetko premiešame. Zmes pridáme k vyšľahaným vajciam, a spolu zľahka premiešame.

3. Krok

cesto vylejeme na plech 20 x 30 vyložený s papierom na pečenie a uhladíme..

4. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Upečenú piškótu necháme vychladnúť a potom prekrojíme na 2 časti..

5. Krok

Pripravíme si karamelovú polevu: 200 g kryš..cukru skaramelizujeme, pridáme maslo a zahrejeme kým sa všetko neprepojí. Karamel necháme mierne vychladnúť dáme do špricu a nastriekame na plát a potom rozotrieme..

6. Krok

Krém: Do misy si dáme cukor , vanilkový cukor, a 4 žĺtka. Premiešame .. pridáme 100 ml mlieka a spolu vyšľaháme metličkou.. Zmes vlejeme do ostatného mlieka a na miernom plameni za stáleho šľahania varíme do zhustnutia..

7. Krok

Uvarený krém zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť.. Potom prešľaháme šľahačom, a pridáme mäkké maslo.. Spolu vyšľaháme do jemného a hladkého krému.

8. Krok

Karamel prikryjeme polovicou krému a priložíme druhý piškótový plát ktorý mierne pritlačíme.. na vrch dáme druhú polovicu krému a rozotrieme..

9. Krok

Sneh: Vyšľaháme 4 bielká do peny, potom pridáme 220 g práškového cukru a ušľaháme sneh, do ktorého nakoniec dáme 2 lyžice citrónovej šťavy.

10. Krok

Sneh si dáme do vodného kúpeľa a nad parou bez toho aby sa nám miska dotýkala vody šľaháme metličkou Kým sneh nestuhne. Sneh necháme mierne vychladnúť a rozotrieme ho na vrchnú vrstvu krému a zarovnáme..

11. Krok

Krantz: Do menšieho hrnca si dáme cukor a necháme ho skaramelizovať..Pridáme 70 g nasekaných vlašských orechov a premiešame , kým sa orechy nespoja s karamelom..

12. Krok

Karamelovú zmes nanesieme na plech, ktorý si vytrieme olejom alebo maslom, a rozotrieme stierkou.. Necháme karamel poriadne vychladnúť a zatuhnúť.. potom ho zlúpneme, dáme do mikroténového vrecka a rozbijeme ho tĺčikom na mäso.. Kúskami karamelizovaných orechov posypeme sneh .

13. Krok

Zákusok necháme zachladiť na 4 hodiny, a potom nakrájame na porcie..

reklama:

https://youtu.be/vD341guolzw

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2849 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.