- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- vafle
- Originálny spôsob, ako využiť zvyšné varené zemiaky: Chrumkavé syrové vafle
Originálny spôsob, ako využiť zvyšné varené zemiaky: Chrumkavé syrové vafle

- Čas Prípravy: 5min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 0min
Máte v chladničke zvyšné varené zemiaky alebo trocha zemiakovej kaše? Namiesto toho, aby ste ich použili len ako obyčajnú prílohu, premeňte ich na fantastické slané vafle s bohatou syrovou chuťou a sviežou jarnou cibuľkou. Tento jednoduchý recept vám rozžiari raňajky a dodá energiu na celý deň!
Suroviny
- 2 hrnčeky rozpučených varených zemiakov
- 2 vajcia
- 2 jarné cibuľky, nadrobno nakrájané
- 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1 hrnček strúhaného syra (napr. čedar)
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica oleja na vymastenie
Postup prípravy
1. Krok
Varené zemiaky alebo kašu rozpučte v miske a zmiešajte s vajcami, nasekanou cibuľkou, múkou, strúhaným syrom a jedlou sódou. Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Ak chcete intenzívnejšiu arómu, pridajte štipku sušeného cesnaku.
2. Krok
Ak je zmes príliš hustá, môžete ju zriediť trochou mlieka alebo kefíru. Predhrejte vafľovač, ľahko ho potrite olejom alebo maslom a naberte približne dve lyžice cesta na jednu vafľu. Pečte, kým vafle nezozlátnu a nestanú sa krásne chrumkavými.
3. Krok
Podávajte ihneď, buď samotné, alebo doplnené volským okom, opečenou slaninou či lyžicou kyslej smotany.
Ak nemáte vafľovač, pokojne môžete z tejto zmesi pripraviť aj menšie placky na panvici. Skvelo chutia s kombináciou slaniny a javorového sirupu – síce netradičné, ale nesmierne lahodné spojenie chutí!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
29 videní