- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Paštéta z bravčovej pečene s mrkvou a maslom
Paštéta z bravčovej pečene s mrkvou a maslom
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 1 kg bravčovej pečene
- 2 cibule
- 1 pór
- 2 mrkvy
- 6 vajec
- 100 g masla
- 5 - 6 strúčikov cesnaku
- soľ podľa chuti
- Mleté čierne korenie podľa chuti
- Nové korenie a bobkový list
- 2 lyžice oleja
Postup prípravy
1. Krok
Vopred namočenú pečeň v mlieku, vyberte, očistite od žíl, nakrájajte, dajte na malé kúsky a dajte variť do vriacej vody..
2. Krok
Keď sa pečeň varí, nezabudnite odobrať penu. Potom, čo bravčová pečeň zovrie, povarte ju desať minút. Potom vodu scedíme, zalejeme čistou. Do vody hodíme dva bobkové listy, nové korenie, soľ. Potom varíme ďalších dvadsaťpäť minút.
3. Krok
Kým sa varí bravčová pečeň, orestujeme zeleninu a uvaríme vajcia. Na rozpálenej panvici pokvapkanej rastlinným olejom orestujeme cesnak nakrájaný na malé plátky .. Cibuľu olúpte a nakrájajte na pol krúžky a pridajte do panvice. Dobre premiešame a pražíme dve alebo tri minúty. Medzitým pridajte pór nakrájaný na krúžky a mrkvu nastrúhanú na jemnom strúhadle a túto zeleninovú zmes duste ďalších sedem minút.
4. Krok
Vajcia uvarte v šupe na tvrdo , zlejte z vody a zalejte studenou.. Budú sa vám lepšie šúpať..
5. Krok
Medzitým sa uvarila bravčová pečeň. Pečeň dáme do mixéra a vymixujeme ju. Pridajte orestovanú zeleninu a vajcia. Mixujeme do hladka, aby paštéta bola jemná a bez hrudiek. Potom pridáme maslo a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.. ak chcete paštétu pikantnú pridajte chilli.
6. Krok
Hotovú paštétu preložíme do uzatvárateľnej nádoby a odložíme do chladničky..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
804 videní