Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Perníkové praclíky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pernikove pracliky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.kuechengoetter.de
  • Kusov: 50
  • Porcií: 50
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 100 g mletých mandlí
  • 125 g mäkkého masla
  • 90 g hnedého cukru
  • štipka soli
  • 1 žĺtok
  • 3 lyžičky perníkového korenia
  • 100 g hladkej múky
  • 275 g lístkového cesta
  • 1 bielok
  • 100 g cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mleté mandle opražíme na panvici bez tuku a necháme vychladnúť. Maslo, hnedý cukor a soľ vymiešame ručným mixérom do krémova. Pridajte vaječné žĺtky a miešajte do hladka. Zmiešajte perníkové korenie, múku a mandle a krátko premiešajte. Cesto dáme na chladné miesto asi na 1 hodinu.

2. Krok

Perníkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik (cca 21 × 12 cm). Lístkové cesto rozpolíme priečne. Jednu polovicu natenko potrieme trochou bielka. Perníkové cesto presne položíme na lístkové cesto, potrieme bielkom a prikryjeme druhou polovicou lístkového cesta. Cesto potom zabaľte do potravinovej fólie a dajte do chladničky asi na 30 minút.

3. Krok

Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku 5 mm, okraje zarovnáme. Z cesta odkrajujeme pásiky široké cca 8 mm a dlhé cca 12 cm. Konce zrolujte proti sebe, aby sa pásiky cesta skrútili ako šnúra a vytvarovali praclíky alebo lokne.

4. Krok

Predhrejte rúru na 190 °C. Do taniera nasypeme cukor a praclíky v nej z oboch strán obalíme. Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme naň praclíky a pečieme v rúre (v strede) 10-15 minút do zlatista a chrumkava. Vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

351 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.