- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Perníkový strúhaný tvarohový koláč
Perníkový strúhaný tvarohový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 1:10 hod
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 5 lyžíc práškového cukru
- 200 g mäkkého masla
- 2 žĺtky
- 1 lyžica perníkového korenia
- 3 lyžice kakaa
- 1 lyžica bravčovej masti (odporúčam) cesto bude krehkejšie
- 1 lyžica kyslej smotany
- Tvarohová plnka:
- 1 kg tvarohu
- 130 g cukru
- 50 g mäkkého masla alebo margarínu
- 40 g vanilkového pudingu
- 200 g kyslej smotany
- 4 vajcia
- 2 bielka
Postup prípravy
1. Krok
Všetky suroviny na cesto zmiešame dohromady a ručne vypracujeme krehké cesto . Vložte ho do mrazničky alebo chladničky minimálne na 1 hodinu. Potom väčšinu cesta postrúhame na hrubom strúhadle do vymastenej formy alebo do menšieho hlbšieho plechu, zľahka utlačíme prstami. Pečieme 15 minút pri 180°C ..
2. Krok
Počas pečenia si vymiešame tvaroh, cukor, margarín a puding. Počas miešania pridávame po lyžiciach kyslú smotanu, postupne pridávame po 1 vajci a bielka, ktoré nám ostali z cesta. Môžete pridať aj nastrúhanú citrónovú alebo pomarančovú kôru.. Šľaháme do hladkej a krémovej konzistencie. Hmotu rozotrieme na predpečený, perníkový spodok. Zvyšok krehkého cesta vyberte z mrazničky a nastrúhajte ho na strúhadle, po celom povrchu..
3. Krok
Ďalej pečte na 170 ° C (bez horúceho vzduchu) asi 60 - 70 minút, na konci (asi v 55 minúte) znížte teplotu na 130°C. Cheesecake potom nechajte s pootvorenými dverami rúry chladnúť asi 20 - 25 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1352 videní