Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Perníkový strúhaný tvarohový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pernikovy struhany tvarohovy kolac.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.zkuchnidokuchni.pl
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:10 hod
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 200 g mäkkého masla
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžica perníkového korenia
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 lyžica bravčovej masti (odporúčam) cesto bude krehkejšie
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • Tvarohová plnka:
  • 1 kg tvarohu
  • 130 g cukru
  • 50 g mäkkého masla alebo margarínu
  • 40 g vanilkového pudingu
  • 200 g kyslej smotany
  • 4 vajcia
  • 2 bielka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky suroviny na cesto zmiešame dohromady a ručne vypracujeme krehké cesto . Vložte ho do mrazničky alebo chladničky minimálne na 1 hodinu. Potom väčšinu cesta postrúhame na hrubom strúhadle do vymastenej formy alebo do menšieho hlbšieho plechu, zľahka utlačíme prstami. Pečieme 15 minút pri 180°C ..

2. Krok

Počas pečenia si vymiešame tvaroh, cukor, margarín a puding. Počas miešania pridávame po lyžiciach kyslú smotanu, postupne pridávame po 1 vajci a bielka, ktoré nám ostali z cesta. Môžete pridať aj nastrúhanú citrónovú alebo pomarančovú kôru.. Šľaháme do hladkej a krémovej konzistencie. Hmotu rozotrieme na predpečený, perníkový spodok. Zvyšok krehkého cesta vyberte z mrazničky a nastrúhajte ho na strúhadle, po celom povrchu..

3. Krok

Ďalej pečte na 170 ° C (bez horúceho vzduchu) asi 60 - 70 minút, na konci (asi v 55 minúte) znížte teplotu na 130°C. Cheesecake potom nechajte s pootvorenými dverami rúry chladnúť asi 20 - 25 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1352 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.