- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- omáčka
- Pesto z medvedieho cesnaku
Pesto z medvedieho cesnaku
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 10min
Vždy by mal byť nejaký olej na vrchu (v nádobe sviečkom), potom pesto vydrží dlhšie.
Namiesto slnečnicových semien možno použiť aj píniové oriešky.
Pesto z medvedieho cesnaku môže byť tiež vylepšené pridaním strúhaného parmezánu.
Po príprave pevne uzavreté vydrží počas 5 až 6 mesiacov. Akonáhle je otvorené, použite ho po 3 až 4 dňoch.
Suroviny
- 500 g medvedieho cesnaku
- 1 šálka píniových orieškov alebo slnečnicových semienok
- 2 lyžice soli
- 250 ml olivového oleja
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
Postup prípravy
1. Krok
Cesnak opláchnite a osušte..*Na suchej panvici zľahka opečte slnečnicové semienka potom ich nasekáme nožom..Dajte ich na cesnak a pridajte aj soľ a mleté čierne korenie..V mažiariku rozotrieme a pridávame olivový olej..Ak chcete môžete pesto aj vymixovať v mixéri.
2. Krok
nakoniec naplňte pestom opláchnuté sklenené nádoby...Na povrchu musí byť vždy olej..
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5939 videní