Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Pikantná pivná polievka so syrom a slaninou: Neodolateľná dobrota!

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Pikantná pivná polievka so syrom a slaninou: Neodolateľná dobrota!
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pikantná pivná polievka so syrom a slaninou: Neodolateľná dobrota! Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Slanina a syr – kombinácia, ktorá nikdy nesklame. Pridajte k tomu pivo a získate originálnu, bohatú a krémovú polievku, ktorá zahreje telo aj dušu. Spojenie týchto ingrediencií v jednom hrnci môže na prvý pohľad pôsobiť netradične, no výsledok je mimoriadne lahodný a dokonale vyvážený.

reklama:

Suroviny

  • 100 g údenej slaniny
  • 1 malá cibuľa
  • 1 stonka stopkového zeleru
  • 1 lyžička masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 750 ml kuracieho vývaru
  • 200 ml svetlého piva
  • 150 ml smotany na šľahanie (30 %)
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1/2 lyžičky kajenského korenia
  • 200 g strúhaného čedaru
  • soľ podľa chuti
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 hrnček krutónov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

1. Príprava základu Slaninu nakrájajte na malé kocky a opečte v hrnci na strednom ohni, kým nebude chrumkavá. Odložte ju bokom a na výpeku pomaly restujte nasekanú cibuľu a zeler, kým nezmäknú.

2. Krok

Pridajte maslo a nasekaný cesnak, krátko opražte a vmiešajte hladkú múku. Postupne prilievajte kurací vývar, aby nevznikli hrudky, potom pridajte pivo a nechajte variť približne 10 minút, aby sa chute prepojili.

3. Krok

Polievku dochuťte soľou, kajenským korením a horčicou. Vlejte smotanu a premiešajte. Keď sa polievka prestane variť, prisypte nastrúhaný čedar a nechajte ho pomaly rozpustiť.

4. Krok

Vráťte do polievky opečenú slaninu, pridajte čerstvo mleté čierne korenie a podávajte horúcu s krutónmi a nasekanou jarnou cibuľkou.

reklama:

Táto polievka je skvelou voľbou na chladné dni alebo ako sýta pochúťka na večeru. Vyskúšajte ju a presvedčte sa sami!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

35 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.