Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Pina Colada koláč s kokosovým snehom a ananásom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pina colada kolac s kokosovymsnehom a ananasom.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 4 vajcia
  • 120 g hladkej múky
  • 60 ml oleja
  • 140 g cukru
  • štipka soli
  • Krém:
  • 4 žĺtky
  • 650 ml mlieka
  • 80 g Zlatého klasu
  • 2 vanilkové cukre
  • 150 g cukru
  • 250 g masla
  • štipka soli
  • 1 ananásový kompót
  • Kokosový sneh :
  • 4 bielka
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 200 g cukru
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech :23 x 35 Rúru predhrejeme na 160°C Oddeľte bielka od žĺtkov. Penu z bielkov vymiešame spolu so soľou a postupne pridávame cukor, šľaháme kým nám nevznikne sneh.. Žĺtky vyšľaháme s olejom ako pri majonéze, potom pridáme k bielkom a premiešame. Pridajte preosiatu múku a jemne premiešajte zdola nahor. Plech vystelieme papierom na pečenie, nalejeme zmes, zarovnáme a potom pečieme 25 minút alebo kým nevytiahnete z cesta čistú špajdlu. Piškótu jemne oddeľte nožom od stien plechu potom vyberte a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Kokosový sneh: Rúru predhrejeme na 185°C Bielky vymiešame s trochou soli. Postupne pridávajte cukor a miešajte, kým nezískate pevný, lesklý sneh (asi 7-8 minút) Pridajte kokos a jemne premiešajte, len 20-30 sekúnd, kým sa kokos neprepojí so snehom. Plech vystelieme papierom na pečenie. Papier vymastíme veľmi málo mäkkým maslom (. Nalejte kokosovú zmes a zarovnajte. Plech vložte na rošt 2 a pečte, kým povrch jemne nezhnedne a nebude na povrchu chrumkavý – 25 minút. vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

3. Krok

Pripravíme si krém. Mlieko (500 ml) spolu s cukrom a soľou dáme do hrnca s dvojitým dnom a postavíme na oheň. Samostatne vymiešajte vaječné žĺtky s vanilkou, škrobom a zvyšným mliekom, ktoré pridávajte po troškách. Keď sa mlieko v hrnci varí, za stáleho miešania pridajte žĺtkovú zmes. Krém varte za stáleho miešania, aby neprihorel, kým nezhustne. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť. Vymiešajte maslo izbovej teploty do peny . Postupne po lyžičkách pridávajte vanilkový krém a miešajte, kým sa všetko nespojí. Do zmesi som pridala ešte 2 lyžice práškového cukru.

4. Krok

Ananás scedíme z plechovky a nakrájame na kocky. Žltú piškótu dajte na podnos . Pokvapkajte ju s ananásovou šťavou z kompótu.. Rozotrite polovicu krému a potom poukladajte kocky ananásu. Zľahka na ne zatlačíme a natrieme zvyšným krémom. Opatrne položte kokosový plát na vrch, pričom ho dlaňami veľmi jemne zatlačte. Podnos dajte do chladničky na 6 hodín alebo cez noc. Porciujete tenkým, dobre nabrúseným dlhým nožom, ktorý po každom reze opláchnete pod vodou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.7 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2442 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.