Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Plnené zemiaky so šunkou a syrom

reklama:
GDckdTWgzyc
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 2
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • 2 ks veľké zemiaky
  • 50 g masla
  • 1 - 2 strúčky cesnaku
  • 200 g smotanového syra
  • 4 plátky Prosciutto
  • varená mrkva na ozdobu
  • petržlenová vňať
  • pažítka
  • soľ
  • 2 lyžice kyslej smotany
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky umyjeme osušíme ,zabalíme do alobalu a pečieme vo vyhriatej rúre podľa veľkosti..1,5 hodiny pri 180 °C

2. Krok

po upečení vyberieme z rúry ešte horúce prerežeme na polovice a stred vydlabeme..

3. Krok

v miske zmiešame striedky zo zemiakou s maslom do hladka.pridáme syrokrém a cesnak spolu s kyslou smotanou.

4. Krok

Plnku nastriekame pokiaľ nemáme hrudky do zemiakov do ktorých sme si predtým vložili kúsok masla a trochu ich posolili.

5. Krok

Vrch ozdobíme platkami prosciutta kúskami varenej mrkvy a zelenými bylinkami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.2 / 5)

5 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

23235 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.