Čo sa týka pohánky , z nej je pre nás kaša najvýživnejšia.Pohánka obsahuje vitamín E,B1,B2, a kyselinu listovú a vlákninu.Sťahuje cholesterol a udržiava náš krvný tlak v normále.
reklama:
Suroviny
1 lyžica masla
1 šálka pohánky
2 šálky vriacej vody
štipka soli
350 ml mlieka plnotučného
1 vanilkový cukor
1 lyžička škorice
1/2 zázvorového prášku
hrsť mandlí
reklama:
Postup prípravy
1. Krok
Rozpustite si na panvici maslo.Pridajte pohánku a asi dve minúty opečte..Potom zalejte vriacou vodou.Osolíme a rozvaríme.Keď sa nám pohánka rozvarí, znížime teplotu a dusíme asi 20 minút.
2. Krok
Do studeného mlieka pridáme škoricu,vanilkový cukor,zázvor.Potom dáme mlieko variť. Rozvareným mliekom zalejeme udusenú pohánku a necháme chviľu postáť.Potom pred podávaním zdobíme mandľami.