Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Pomarančový perník s čokoládou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pomarančový perník s čokoládou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pomarančový perník s čokoládou Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 0min

Tento lahodný perník na plech je nadýchaný a jemný. Skvostná kombinácia pomarančovej chuti a čokolády robí tento dezert skutočne výnimočným.

reklama:

Suroviny

  • Karamelizovaná pomarančová kôra:
  • 2 pomaranče (najlepšie bio)
  • 150 ml vody
  • 1 lyžica cukru
  • Cesto:
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 3 lyžice kakaa
  • 3 lyžičky perníkového korenia
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 80 g pomarančovej marmelády
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 1 hrnček oleja
  • 10 g masla
  • 40 g hrubej múky
  • Čokoládová poleva:
  • 200 g čokolády na varenie
  • 6 lyžíc šľahačky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava pomarančovej kôry: Pomaranče dôkladne umyte, ideálne by mali byť bio, a potom pomocou škrabky z nich opatrne odstráňte oranžovú kôru. V malom hrnci priveďte vodu do varu a pridajte cukor. Keď sa cukor rozpustí, znížte teplotu a pridajte pomarančovú kôru. Pomaly varte a občas zamiešajte, aby sa vytvoril sirup. Po chvíli kôra začne karamelizovať. Odstráňte z ohňa a preneste na papier na pečenie, kde ju rozdeľte na menšie kúsky a nechajte vyschnúť do druhého dňa.

2. Krok

Príprava cesta: Predhrejte rúru na 180 °C. Plech vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.

3. Krok

V mise vyšľahajte vajcia s cukrom, pridajte pomarančovú marmeládu (asi tri až štyri lyžice), mlieko a olej. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí a nie sú viditeľné väčšie kusy marmelády.

4. Krok

V ďalšej mise prosejte hladkú a polohrubú múku spolu s kakaom, kukuričným škrobom, perníkovým korením, práškom do pečiva a sódou. Dobre premiešajte.

5. Krok

Spojte tekutú zmes s múčnou a pomocou varechy dôkladne premiešajte. Hotové cesto nalejte na pripravený plech a pečte asi 35 minút, kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde len s malými vlhkými omrvinkami. Po upečení nechajte vychladnúť.

6. Krok

Príprava polevy: Do misky vložte nalámanú čokoládu a šľahačku a postavte nad vodnú paru. Miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Upečený perník ihneď potrite čokoládovou polevou a ozdobte karamelizovanou pomarančovou kôrou.

reklama:

Užite si tento lahodný dezert plný pomarančovej chuti a čokoládovej dokonalosti!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

70 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.