- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Pórová polievka s taveným syrom a mletým mäsom
Pórová polievka s taveným syrom a mletým mäsom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 lyžička oleja
- 250 g mletého bravčového mäsa
- 1 strúčik cesnaku
- štipka mletej rasce
- 1 cibuľa
- 2 póry
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 g taveného syra
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Pór očistíme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu, dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky široké asi 0,5 centimetra. Cibuľu a cesnak ošúpeme a oddelene nakrájame nadrobno.
2. Krok
V hrnci rozohrejeme olej. Pridáme mleté mäso a opekáme, kým kúsky jemne nezhnednú. Počas pečenia mäso ochutíme soľou, korením, mletým kmínom a cesnakom.
3. Krok
Keď je mäso opečené, pridáme do hrnca cibuľu a pór. Suroviny za stáleho miešania smažíme 3-4 minúty a potom ich zalejeme základom polievky. Priveďte do varu, potom znížte teplotu na strednú a nechajte polievku variť ďalších 20 minút alebo kým pór nezmäkne.
4. Krok
Syr nakrájajte na kúsky a pridajte do hrnca. Varíme, kým sa syr neroztopí. Ak chcete, pridajte ešte trochu sladkej smotany a polievku podľa potreby dochuťte soľou a/alebo mletým korením.
5. Krok
Pripravená polievka sa podáva v hlbokých tanieroch alebo polievkových miskách a podáva sa s bagetou alebo iným chlebom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
558 videní