- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - polievka
 - Pórová polievka s taveným syrom a mletým mäsom
 
Pórová polievka s taveným syrom a mletým mäsom
          - Kusov: 1
 - Porcií: 4
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 30min
 - Hotové Za: 50min
 
Suroviny
- 1 lyžička oleja
 - 250 g mletého bravčového mäsa
 - 1 strúčik cesnaku
 - štipka mletej rasce
 - 1 cibuľa
 - 2 póry
 - 1 liter zeleninového vývaru
 - 200 g taveného syra
 - 200 ml smotany na varenie
 - soľ a mleté čierne korenie
 
Postup prípravy
1. Krok
Pór očistíme, prekrojíme pozdĺžne na polovicu, dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky široké asi 0,5 centimetra. Cibuľu a cesnak ošúpeme a oddelene nakrájame nadrobno.
2. Krok
V hrnci rozohrejeme olej. Pridáme mleté mäso a opekáme, kým kúsky jemne nezhnednú. Počas pečenia mäso ochutíme soľou, korením, mletým kmínom a cesnakom.
3. Krok
Keď je mäso opečené, pridáme do hrnca cibuľu a pór. Suroviny za stáleho miešania smažíme 3-4 minúty a potom ich zalejeme základom polievky. Priveďte do varu, potom znížte teplotu na strednú a nechajte polievku variť ďalších 20 minút alebo kým pór nezmäkne.
4. Krok
Syr nakrájajte na kúsky a pridajte do hrnca. Varíme, kým sa syr neroztopí. Ak chcete, pridajte ešte trochu sladkej smotany a polievku podľa potreby dochuťte soľou a/alebo mletým korením.
5. Krok
Pripravená polievka sa podáva v hlbokých tanieroch alebo polievkových miskách a podáva sa s bagetou alebo iným chlebom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1034 videní