Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Punčová kocka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Puncova kocka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Tenká piškóta:
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • Stredná farebná piškóta:
  • 7 vajec
  • 7 lyžíc cukru
  • 7 lyžíc polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • pár kvapiek červeného potravinárskeho farbiva
  • 2 lyžice kakaa
  • Sirup:
  • 250 g cukru
  • 250 ml čierneho čaju
  • 2 lyžice džemu podľa chuti
  • 70 ml rumu
  • 90 g masla
  • Poleva:
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 3 lyžice horúcej vody
  • pár kvapiek červeného potravinárskeho farbiva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tenká piškóta: bielka vyšľaháme dotuha, pridáme pár kvapiek octu alebo citrónu. Potom pridáme žĺtky, cukor a vanilkový cukor a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech 37x25 cm vyložíme s papierom na pečenie , vylejeme naň cesto a zarovnáme ho.. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 12-13 minút. Upečenú piškótu ochlaďte a nakrájajte na dve časti.

2. Krok

Zafarbená piškóta: vajcia a cukor vyšľaháme do peny, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vareškou premiešame. Rozdelíme na dve časti: do prvej pridáme pár kvapiek červenej farby, do druhej pridáme kakao a premiešame. Do toho istého plechu (rozmery 37x25cm, vystlaného papierom na pečenie) dáme z jednej strany ružovú a z druhej strany tmavú zmes, uhladíme, ak sa príliš nemieša, dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C stupňov na 15 minút. Upečenú piškótu ochlaďte a potom nakrájajte na kocky s veľkosťou približne 2 cm.

3. Krok

Na sirup uvaríme cukor s vodou, pridáme vrecúško čierneho čaju . Čajom zalejeme farebné kocky cesta, pridáme džem, rum a rozpustené maslo a najlepšie rukami premiešame, dávajte pozor, aby nevznikla homogénna zmes, ale aby ste videli rozdiel vo farbách.

4. Krok

Plnenie: Na rovnú podložku si dáme polovicu cesta, na ňu vytvarujeme plnkovú zmes, potom dáme druhú polovicu cesta na vrch. Prikryjeme papierom na pečenie a položíme knihu alebo niečo čím koláč zaťažíme, aby sa vrstvy spojili a koláč sa vyrovnal. Nechajte hodinu alebo dve v chladničke.

5. Krok

Na polevu zmiešame práškový cukor, citrónovú šťavu a pár kvapiek červenej farby, potom prilievame horúcu vodu, kým nevznikne hladká zmes. Nalejeme na vychladnutý koláč, a pekne rozotrieme po vrchnej piškótu. Koláč necháme cez noc v chladničke nech sa chute prepoja..

6. Krok

Na porciovanie je najlepšie špičkou noža najskôr nakresliť na povrch polevy čiary, aby sa označila šablóna a zabránilo sa prasknutiu polevy pri krájaní. Potom krájajte, no najlepšie je držať nôž rovno a len ťahať (vyhnite sa „píleniu“ hore a dole)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

542 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.