Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rafaelo šišky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Taliankse sisky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 25
  • Porcií: 25
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 500 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 4 dcl mlieka
  • 80 g droždia
  • 8 žĺtkov
  • 100 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 60 ml oleja
  • strúhaná citrónová kôra
  • 2 lyžice rumu
  • poleva:
  • 300 g bielej čokolády
  • 30 ml oleja
  • Posyp:
  • kokos , mandle
  • Rafaelo krém:
  • 350 ml mlieka
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 4 žĺtky
  • 70 g cukru
  • 45 g kukuričného škrobu
  • 150 g bielej čokolády
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 300 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky preosejte múku a v strede urobte jamku. okraje posypte soľou.

2. Krok

Spravíme si kvások: Zohrejeme 1 dl mlieka, potom doň rozdrobíme droždie a pridáme lyžicu cukru. Dobre premiešajte. Do jamky, ktorú sme si spravili v múke nalejeme kvások a necháme vzísť.

3. Krok

Zvyšné mlieko vymiešame so žĺtkami, zvyšným cukrom, olejom, rumom a citrónovou kôrou. Keď kvások vzíde, nalejte zmes so žĺtkami s ingrediencií do jamky a miešajte na nízkej rýchlosti, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Na cesto používame hákový nástavec. Potom sa cesto miesi pri nízkej rýchlosti aspoň 10 minút, kým nie je mäkké a vláčne. Ak sa nám zdá príliš lepkavé môžeme pridať ešte trochu múky.

4. Krok

Cesto ešte trochu premiesime rukami, potom ho vložíme do pomúčenej misy a prikryjeme vlhkou kuchynskou utierkou. Necháme kysnúť dobrú hodinu.

5. Krok

Vykysnuté cesto rozdelíme na približne 70 g kúsky, z ktorých formujeme guľky. Tie musia byť úplne hladké, bez prasklín. Uložíme ich na pomúčenú dosku, prikryjeme a necháme opäť kysnúť aspoň 45 minút.

6. Krok

Medzitým rozohrejeme olej na 170°C. Dbajte na to, aby bolo v panvici aspoň 3 centimetre oleja a aby sa príliš nerozpálil – radšej ho ohrievame pomaly a dlhšie. Vykysnuté šišky opatrne vložíme vrchnou stranou do horúceho oleja a nádobu prikryjeme vekom. Šišky opekáme asi 3-4 minúty z každej strany resp kým nemajú peknú hnedú farbu. Pri prevracaní nádobu nezakrývajte. Vyprážané šišky vyberte z oleja a položte ich na papierovú utierku, aby absorbovala prebytočný tuk.

7. Krok

Na polevu rozpustíme čokoládu a vmiešame olej. Počkajte, kým vychladne na izbovú teplotu, potom každú šišku ponorte vrchnou stranou do polevy a čokoládu dobre otraste – aby veľmi nestekala o stranách .. Polevu posypeme kokosovou múčkou alebo drvenými mandľami. Necháme úplne stuhnúť.

8. Krok

Na krém Raffaello zmiešame v miske mlieko, 150 ml sladkej smotany, žĺtky, cukor, škrob a vanilkový cukor. Prelejeme do hrnca s hrubým dnom.. Varte na miernom ohni za stáleho miešania metličkou, kým nezhustne. Odstavíme a vmiešame bielu čokoládu , ktorú dobre rozmiešame kým sa nerozpustí..Do horúceho krému pridáme strúhaný kokos a dobre premiešame. Krém prikryjeme potravinovou fóliou (aby sa na ňom nevytvorila kôrka) a vložíme do chladničky vychladnúť.

9. Krok

Do vychladnutého krému vmiešame vyšľahanú šľahačku a necháme v chladničke až do použitia.

10. Krok

Vychladnutú a polevou preliatu šišku prekrojíme na polovicu. Krém dáme do cukrárskeho vrecka a spodnú polovicu šišky ním bohato naplníme.. Prikryjeme vrchnou časťou ..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1068 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.