Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rebarborový koláč s tvarohovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rebarborovy kolac s tvarohovym kremom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.tegut.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 400 g špaldovej hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 5 vajec
  • 250 g mäkkého masla
  • štipka soli
  • 300 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 1,2 kg rebarbory
  • 100 g jahodového džemu
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 30 g kukuričného škrobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Špaldovú múku zmiešame s práškom do pečiva pridáme 2 vajcia, maslo, štipku soli, 100 g cukru a 1 vrecúško vanilkového cukru. Vypracujeme hladké cesto...Cesto vyvaľkáme na vymastený plech a niekoľkokrát popicháme vidličkou. Pečieme pri 180°C asi 15 minút.

2. Krok

Medzitým rebarboru umyjeme a očistíme (olúpeme!), Široké stonky pozdĺžne rozrežeme na polovicu, potom všetko priečne nakrájame na kúsky dlhé asi 3 cm a zmiešame s jahodovým džemom.

3. Krok

Predpečený základ vyberieme z rúry, necháme trochu vychladnúť a navrch rozložíme rebarboru.

4. Krok

Zvyšné vajcia (3), zvyšný cukor (200 g) a vanilkový cukor (1 balíček) vyšľahajte do peny, zmiešajte s tvarohom, smotanou a kukuričným škrobom. Na rebarboru natrieme tvarohový krém a pečieme pri teplote 180°C ďalších 25-30 minút. Chutí s ním dobre: ​​lahodná jahodová omáčka alebo marinované jahody. Ak si ich chcete pripraviť umyte 500 g jahôd, očistite, pozdĺžne nakrájajte na osminy, premiešajte so 4 lyžicami pomarančového džúsu a 2 lyžicami medu, nechajte 10 minút lúhovať, hotovo!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

635 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.