- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Rez Vtáčie mlieko
Rez Vtáčie mlieko
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- piškóta :
- 6 bielok
- štipka soli
- 6 lyžíc cukru
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Krém:
- 6 žĺtok
- 2 vanilkové pudingy
- 100 g cukru
- 1 lyžička vanilkovej arómy
- 600 ml mlieka
- 100 g mäkkého masla
- Na ozdobu :
- 450 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 stužovač šľahačky
- 50 g tmavej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Z bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh. Keď sme v polovici, pridáme cukor a vyšľaháme ho do svetlej peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva, potom preosejeme do vyšľahaných bielok. Opatrne zapracujte stierkou..
2. Krok
Plech s rozmermi 20x30 cm vystelieme papierom na pečenie, potom doň nalejeme piškótovú zmes a uhladíme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C, kde na 15-17 minút. Nechajte vychladnúť na mriežke.
3. Krok
Krém: V miske vymiešame žĺtky, cukor, pudingový prášok, vanilkovú arómu a približne 100 ml mlieka. Medzitým zohrejte zvyšné mlieko v hrnci: nevarte, ale nechajte ho dostatočne zohriať.
4. Krok
Teplé mlieko sa za stáleho miešania postupne pridávajte do žĺtkovej zmesi, čím sa teplo vyrovná. Keď pridáme všetko mlieko, zmes vlejeme späť do hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Nalejte ho do misky, potom na jej povrch pritlačte potravinovú fóliu, aby nevytvorila koža, a úplne ho ochlaďte v chladničke. Po vychladnutí šľaháme ručným mixérom za postupného pridávania mäkkého masla izbovej teploty.
5. Krok
Pred podávaním: Smotanu vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pričom do polovice pridáme stužovač. Šľahačku dáme do cukrárskeho vrecka. Na bielkovú piškótu rozotrieme vanilkový krém a potom naň vytlačíme šľahačku z vrecka. Na vrch nastrúhame tmavú čokoládu a podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
130 videní