- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Roláda Crème brûlée
Roláda Crème brûlée
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- Cesto na piškótu :
- 4 vajcia M
- 1 žĺtok
- 80 g práškového cukru
- 80 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
- Krém:
- 1 vanilkový krém na torty https://www.oetker.sk/sk-sk/nase-vyrobky/prisady-na-pecenie/naplne/kremova-napln-vanilkova
- Poleva :
- 100 g kryštálového cukru
- 100 ml smotany na šľahanie
- 25 g masla
- Posypeme kakaom ,alebo čokoládovou ryžou guľatou Mánya , prípadne nastrúhajte čokoládu
Postup prípravy
1. Krok
Plech na pečenie vymastíme tukom a vyložíme papierom na pečenie Predhrejte rúru. 180°C
2. Krok
Cesto: Vajcia a žĺtky šľaháme v miske pomocou kuchynského robota (šľahača) na najvyššom stupni 1 minútu. Počas miešania prisypeme cukor a hmotu šľaháme ďalšie 2 minúty. V mise zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva a krátko premiešame na najnižšom stupni. Do pripraveného plechu rovnomerne rozotrieme piškótové cesto, potom plech vložíme do stredu rúry a piškótu upečieme. Doba pečenia: cca. 10-12 minút
3. Krok
Piškótu ihneď vyberieme stiahneme z plechu. Prikryjeme čistým papierom na pečenie a papier na pečenie na vrchu necháme vychladnúť. Potom tento papier stiahneme . Krém: Studené mlieko nalejeme do misky, pridáme prášok tortového krému, potom miešame kuchynským robotom (šľahačom) najskôr na nízkej a potom na vysokom stupni aspoň 3 minúty. Krém asi cca. 3/4 natrieme na vychladnutú piškótu a uhladíme, pričom na zadnej pozdĺžnej strane necháme 1 cm voľný. Piškótu zrolujeme z jej dlhšej strany. Vrch rolády potrieme zvyšným krémom a potom dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
4. Krok
Poleva : V malej panvici na miernom ohni roztopte kryštálový cukor, kým nebude svetlohnedý musí skaramelizovať . Pridajte zohriatu šľahačku, vymiešajte do hladka a potom na miernom ohni varte 10-15 minút, kým nezhustne. Nakoniec odstavíme z ohňa a vmiešame maslo alebo margarín nakrájaný na malé kocky. Hotový karamel nechajte trocha vychladnúť, potom ním pokvapkajte vrch piškótovej rolády a vložte späť do chladničky aspoň na 30 minút.
5. Krok
vrch ešte dozdobíme kakaom, nastrúhanou čokoládou alebo čokoládovou ryžou guľatou Mánya..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
212 videní