Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Roláda Crème brûlée

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rolada creme brul.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • Cesto na piškótu :
  • 4 vajcia M
  • 1 žĺtok
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
  • Krém:
  • 1 vanilkový krém na torty https://www.oetker.sk/sk-sk/nase-vyrobky/prisady-na-pecenie/naplne/kremova-napln-vanilkova
  • Poleva :
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 25 g masla
  • Posypeme kakaom ,alebo čokoládovou ryžou guľatou Mánya , prípadne nastrúhajte čokoládu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech na pečenie vymastíme tukom a vyložíme papierom na pečenie Predhrejte rúru. 180°C

2. Krok

Cesto: Vajcia a žĺtky šľaháme v miske pomocou kuchynského robota (šľahača) na najvyššom stupni 1 minútu. Počas miešania prisypeme cukor a hmotu šľaháme ďalšie 2 minúty. V mise zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva a krátko premiešame na najnižšom stupni. Do pripraveného plechu rovnomerne rozotrieme piškótové cesto, potom plech vložíme do stredu rúry a piškótu upečieme. Doba pečenia: cca. 10-12 minút

3. Krok

Piškótu ihneď vyberieme stiahneme z plechu. Prikryjeme čistým papierom na pečenie a papier na pečenie na vrchu necháme vychladnúť. Potom tento papier stiahneme . Krém: Studené mlieko nalejeme do misky, pridáme prášok tortového krému, potom miešame kuchynským robotom (šľahačom) najskôr na nízkej a potom na vysokom stupni aspoň 3 minúty. Krém asi cca. 3/4 natrieme na vychladnutú piškótu a uhladíme, pričom na zadnej pozdĺžnej strane necháme 1 cm voľný. Piškótu zrolujeme z jej dlhšej strany. Vrch rolády potrieme zvyšným krémom a potom dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.

4. Krok

Poleva : V malej panvici na miernom ohni roztopte kryštálový cukor, kým nebude svetlohnedý musí skaramelizovať . Pridajte zohriatu šľahačku, vymiešajte do hladka a potom na miernom ohni varte 10-15 minút, kým nezhustne. Nakoniec odstavíme z ohňa a vmiešame maslo alebo margarín nakrájaný na malé kocky. Hotový karamel nechajte trocha vychladnúť, potom ním pokvapkajte vrch piškótovej rolády a vložte späť do chladničky aspoň na 30 minút.

5. Krok

vrch ešte dozdobíme kakaom, nastrúhanou čokoládou alebo čokoládovou ryžou guľatou Mánya..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

224 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.