Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Roláda Crème brûlée

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rolada creme brul.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • Cesto na piškótu :
  • 4 vajcia M
  • 1 žĺtok
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku
  • Krém:
  • 1 vanilkový krém na torty https://www.oetker.sk/sk-sk/nase-vyrobky/prisady-na-pecenie/naplne/kremova-napln-vanilkova
  • Poleva :
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 25 g masla
  • Posypeme kakaom ,alebo čokoládovou ryžou guľatou Mánya , prípadne nastrúhajte čokoládu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech na pečenie vymastíme tukom a vyložíme papierom na pečenie Predhrejte rúru. 180°C

2. Krok

Cesto: Vajcia a žĺtky šľaháme v miske pomocou kuchynského robota (šľahača) na najvyššom stupni 1 minútu. Počas miešania prisypeme cukor a hmotu šľaháme ďalšie 2 minúty. V mise zmiešame múku s kakaom a práškom do pečiva a krátko premiešame na najnižšom stupni. Do pripraveného plechu rovnomerne rozotrieme piškótové cesto, potom plech vložíme do stredu rúry a piškótu upečieme. Doba pečenia: cca. 10-12 minút

3. Krok

Piškótu ihneď vyberieme stiahneme z plechu. Prikryjeme čistým papierom na pečenie a papier na pečenie na vrchu necháme vychladnúť. Potom tento papier stiahneme . Krém: Studené mlieko nalejeme do misky, pridáme prášok tortového krému, potom miešame kuchynským robotom (šľahačom) najskôr na nízkej a potom na vysokom stupni aspoň 3 minúty. Krém asi cca. 3/4 natrieme na vychladnutú piškótu a uhladíme, pričom na zadnej pozdĺžnej strane necháme 1 cm voľný. Piškótu zrolujeme z jej dlhšej strany. Vrch rolády potrieme zvyšným krémom a potom dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.

4. Krok

Poleva : V malej panvici na miernom ohni roztopte kryštálový cukor, kým nebude svetlohnedý musí skaramelizovať . Pridajte zohriatu šľahačku, vymiešajte do hladka a potom na miernom ohni varte 10-15 minút, kým nezhustne. Nakoniec odstavíme z ohňa a vmiešame maslo alebo margarín nakrájaný na malé kocky. Hotový karamel nechajte trocha vychladnúť, potom ním pokvapkajte vrch piškótovej rolády a vložte späť do chladničky aspoň na 30 minút.

5. Krok

vrch ešte dozdobíme kakaom, nastrúhanou čokoládou alebo čokoládovou ryžou guľatou Mánya..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

212 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.