Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Roláda Dunajské vlny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dunajske vlny rolada.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Roláda:
  • 4 vajcia
  • 120 g cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • trochu práškového cukru na utierku
  • Plnka:
  • 1 pohár višní 350 g odkvapkaných
  • 400 ml mlieka
  • 1 vanilkový puding
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla
  • na ozdobu :
  • 125 g čokoládovej polevy
  • 70 g hoblín z čokolády
  • 10 višní
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech na pečenie (30 x 40 cm) vystelieme papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180°C horný/spodný ohrev (cirkulačný vzduch: 160 stupňov) .

2. Krok

Na piškótovú roládu šľaháme vajíčka s cukrom aspoň 4 minúty , kým nevznikne hustá krémová zmes. Múku zmiešame s kukuričným škrobom a práškom do pečiva a na tri časti preosejeme do zmesi, opatrne primiešame. Pomocou stierky rozotrieme na plech. Pečieme v predhriatej rúre 8-10 minút .

3. Krok

Trochu cukru na utierku Po upečení vyklopíme na čistú utierku posypanú cukrom. Odstráňte papier a rolku opatrne zviňte. Zrolovanú roládu necháme úplne vychladnúť .

4. Krok

Medzitým si pripravíme pudingový krém. Do hrnca dáme mlieko a zohrejeme ho. Pudingový prášok zmiešame s cukrom vmiešame asi 2 lyžice mlieka.

5. Krok

Hneď ako mlieko vrie, vmiešame rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania privedieme do varu. Pridajte vanilkový cukor. Puding nalejeme do misky, povrch prikryjeme potravinovou fóliou a necháme cca 2 hodiny pri izbovej teplote vychladnúť .

6. Krok

Višne prelejeme cez sitko a dobre scedíme. 10si odložíme na ozdobu. Maslo vyšľahajte do nadýchaného stavu a potom po lyžiciach vmiešajte vychladnutý puding. Dobre premiešame, kým aj puding nebude nadýchaný.

7. Krok

Na zostavenie rolády naplňte cca 4 polievkové lyžice vanilkového krému do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou tryskou. Roládu rozvinieme a natrieme zvyšným vanilkovým krémom, posypeme scedenými višňami a zľahka zatlačíme. Pevne zrolujte a dajte na 30 minút do chladničky .

8. Krok

Medzitým si rozpustíme čokoládovú polevu podľa návodu na obale a natrieme na roládku. Čokoládové hobliny rozotrieme na polevu. Hneď ako čokoládová poleva stuhne, použite cukrárske vrecko, ktoré ste si odložili, urobte desať čiapočiek z krému a na ne položte višne ktoré ste si odložili.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3547 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.