Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Roláda Dunajské vlny

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dunajske vlny rolada.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Roláda:
  • 4 vajcia
  • 120 g cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • trochu práškového cukru na utierku
  • Plnka:
  • 1 pohár višní 350 g odkvapkaných
  • 400 ml mlieka
  • 1 vanilkový puding
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla
  • na ozdobu :
  • 125 g čokoládovej polevy
  • 70 g hoblín z čokolády
  • 10 višní
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech na pečenie (30 x 40 cm) vystelieme papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180°C horný/spodný ohrev (cirkulačný vzduch: 160 stupňov) .

2. Krok

Na piškótovú roládu šľaháme vajíčka s cukrom aspoň 4 minúty , kým nevznikne hustá krémová zmes. Múku zmiešame s kukuričným škrobom a práškom do pečiva a na tri časti preosejeme do zmesi, opatrne primiešame. Pomocou stierky rozotrieme na plech. Pečieme v predhriatej rúre 8-10 minút .

3. Krok

Trochu cukru na utierku Po upečení vyklopíme na čistú utierku posypanú cukrom. Odstráňte papier a rolku opatrne zviňte. Zrolovanú roládu necháme úplne vychladnúť .

4. Krok

Medzitým si pripravíme pudingový krém. Do hrnca dáme mlieko a zohrejeme ho. Pudingový prášok zmiešame s cukrom vmiešame asi 2 lyžice mlieka.

5. Krok

Hneď ako mlieko vrie, vmiešame rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania privedieme do varu. Pridajte vanilkový cukor. Puding nalejeme do misky, povrch prikryjeme potravinovou fóliou a necháme cca 2 hodiny pri izbovej teplote vychladnúť .

6. Krok

Višne prelejeme cez sitko a dobre scedíme. 10si odložíme na ozdobu. Maslo vyšľahajte do nadýchaného stavu a potom po lyžiciach vmiešajte vychladnutý puding. Dobre premiešame, kým aj puding nebude nadýchaný.

7. Krok

Na zostavenie rolády naplňte cca 4 polievkové lyžice vanilkového krému do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou tryskou. Roládu rozvinieme a natrieme zvyšným vanilkovým krémom, posypeme scedenými višňami a zľahka zatlačíme. Pevne zrolujte a dajte na 30 minút do chladničky .

8. Krok

Medzitým si rozpustíme čokoládovú polevu podľa návodu na obale a natrieme na roládku. Čokoládové hobliny rozotrieme na polevu. Hneď ako čokoládová poleva stuhne, použite cukrárske vrecko, ktoré ste si odložili, urobte desať čiapočiek z krému a na ne položte višne ktoré ste si odložili.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2370 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.