- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Roláda s vlašskými orechmi (z vaječných bielkov)
Roláda s vlašskými orechmi (z vaječných bielkov)
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- Piškóta :
- 9 bielkov
- 9 lyžíc cukru
- 6 lyžíc mletých vlašských orechov
- 2 lyžice polohrubej múky
- 3 lyžice oleja
- štipka soli
- Krém :
- 200 g masla
- 1/2 plechovky kondenzovaného salka 195 ml
- 100 g mletých vlašských orechov
- rumová aróma podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Z bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhú hmotu, potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor. Znížte rýchlosť mixéra a pridajte olej. Ručne primiešame mleté vlašské orechy a múku, hmotu zľahka premiešame stierkou . Pripravenú zmes rozotrite na obdĺžnikový plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15-20 minút. Vyberte z rúry, potom upečenú piškótu zrolujte spolu s papierom a nechajte vychladnúť.
2. Krok
Vyšľaháme zmäknuté maslo. Pomaly pridávajte kondenzované mlieko a stále šľahajte pri najnižšej rýchlosti. TIP: Ak budete mixovať rýchlo, krém zredne.. Podľa chuti primiešame mleté vlašské orechy a rumovú príchuť.
3. Krok
Z piškóty odstráňte papier na pečenie, potom ju potrite väčšou časťou pripravenej plnky. Zvinieme do rolády dlhšou stranou, potrieme zvyškom krému a posypeme mletými vlašskými orechmi. Vychladnutú orechovú roládu nakrájajte priečne na plátky a pochutnajte si!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
452 videní