Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Ružičkový kel zapečený s rozmarínom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ruzickovy kel zapeceny s rozmarinom.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 500 g ružičkový kel
  • 2 šalotky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice balzamicového octu
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 1/4 lyžičky chilli
  • 2 lyžice kešu orechov
  • trochu čerstvého koriandra
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ružičkový kel umyte a odstráňte všetky zvädnuté alebo zažltnuté listy. Odrežte stonku a každú hlavu rozrežte na polovicu. Šalotku (možno nahradiť obyčajnou malou cibuľou) a cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno.

2. Krok

Postavte malý hrniec na strednú teplotu, zohrejte olej a pridajte lístky rozmarínu a sušené čili vločky. Smažte niekoľko minút, pridajte med a balzamikový ocot a varte za stáleho miešania ešte niekoľko minút, potom odstráňte z tepla.

3. Krok

Omáčku pridáme k nakrájanej zelenine, dochutíme soľou a čerstvo mletým korením a dobre premiešame. Ružičkový kel položte na plech alebo do veľkej zapekacej misy v jednej vrstve a pečte v rúre predhriatej na 220 °C 35-40 minút. Pečieme kešu vedľa nich dozlatista - orechy budú potrebovať 5-7 minút, potom ich treba vybrať z rúry. Počas pečenia obsah plechu niekoľkokrát premiešame a znovu prelejeme omáčkou. Ružičkový kel je hotový, keď je do zlatitsta upečený a zuhoľnatený po stranách.

4. Krok

Ružičkový kel podávame s prílohou z ryže guľatej Mánya, bulguru alebo iných obilnín, polejeme omáčkou zo spodnej časti plechu a ozdobíme kešu orieškami a koriandrom. Ak chcete, môžete olivový olej nahradiť maslom a pridať aj trochu slaniny - ružičkový kel sa perfektne hodí k obom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

201 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.