Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchla ovocná torta s jahodami a malinami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rychla ovocna torta s jahodami a malinami.jpg
10
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
recipeci.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Základ:
  • 200 g sušienok maslových
  • 100 g masla
  • 50 ml pomarančového džúsu
  • Krém z ovocia:
  • 300 g jahôd
  • 250 g malín
  • 400 ml vody
  • 11 lyžíc cukru
  • 12 lyžíc detskej krupice
  • Žltý krém:
  • 2 vanilkové pudingy
  • 800 ml mlieka
  • 5 lyžíc cukru
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 50 g masla
  • ďalej potrebujeme :
  • 200 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na základ si rozdrvíme sušienky a zmiešame ich s rozpusteným maslom a pomarančovým džúsom. Zmiešaním vytvorte lepkavú zmes, ktorú by ste potom mali vtlačiť do tortovej formy s priemerom 24 cm. Dobre stlačte a vyrovnajte základňu lyžičkou alebo dnom pohára. Počas prípravy zvyšku koláča dajte do chladničky.

2. Krok

Pre ovocný krém najskôr rozmixujte jahody a pripravte pyré. Nalejte jahodové pyré do odmerky a dolejte vodou tak, aby ho bolo celkom 700 ml. Túto červenú tekutinu preložíme do hrnca , pridáme cukor a privedieme k varu. Potom pridáme krupicu a za stáleho miešania povaríme 4 minúty. Keď krém zhustne, stiahneme oheň na minimum a pridáme celé maliny a energicky miešame. Maliny sa rozpadnú.

3. Krok

Vyberte základ z chladničky a nalejte naň teplý ovocný krém a zarovnajte ho. Počas prípravy žltého krému nechajte chladnúť pri izbovej teplote.

4. Krok

Pripravíme žltý krém uvaríme v hrnci 600 ml mlieka. Puding premiešajte v miske s cukrom a zvyškom mlieka. Puding uvaríme vo vriacom mlieku a za stáleho miešania povaríme. Keď puding zhustne, pridáme maslo a premiešame. Nakoniec vmiešajte kyslú smotanu. krémom zalejeme ovocný krém vo forme. Zarovnajte a ochlaďte najskôr pri izbovej teplote asi 30 minút a potom najmenej 1,5 hodiny v chladničke.

5. Krok

Úplne vychladnutý koláč vyberieme z chladničky, opatrne odstránime okraj formy, vrch natrieme pevne vyšľahanou šľahačkou, podľa želania ozdobíme jahodami alebo malinami a podávame.

reklama:

Dsc04884.jpeg
recipeci.com
Dsc04885.jpeg
recipeci.com
Dsc04886.jpeg
recipeci.com
Dsc04887.jpeg
recipeci.com
Dsc04889.jpeg
recipeci.com
Dsc04890.jpeg
recipeci.com
Dsc04892.jpeg
recipeci.com
Dsc04893.jpeg
recipeci.com
Dsc04894.jpeg
recipeci.com

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1940 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.