Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rýchle škoricové šišky bez kysnutia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rýchle škoricové šišky bez kysnutia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rýchle škoricové šišky bez kysnutia Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Milujete domáce šišky, no nemáte čas na dlhé kysnutie cesta? Tento jednoduchý recept vám umožní pripraviť nadýchané a voňavé šišky v priebehu niekoľkých minút. Tajomstvom ich rýchlej prípravy je použitie kypriaceho prášku namiesto droždia, vďaka čomu ušetríte čas, no stále si pochutíte na skvelej dobrote.

reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 80 g kryštálového cukru
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL škorice
  • 2 štipky mletého muškátového orieška
  • 90 ml cmaru
  • 30 g rozpusteného masla
  • 1 vajce
  • 200 ml oleja na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta V mise premiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a koreniny. Ak chcete, pridajte aj štipku vanilky či kardamómu na ešte výraznejšiu arómu.

2. Krok

Spojenie surovín Cmar zmiešajte s rozpusteným maslom a vajíčkom, potom zmes pridajte k suchým surovinám. Výsledné cesto bude hustejšie, no nemajte obavy, je to tak správne.

3. Krok

V hrnci s vyššími okrajmi rozohrejte olej – šišky sa nesmú dotýkať dna, mali by plávať. Keď sa olej zahreje na správnu teplotu, rukami tvarujte z cesta malé guľôčky (ak sa vám cesto lepí na ruky, pomôže potretie trochou oleja) a postupne ich vkladajte do oleja.

4. Krok

Šišky smažte asi 3 minúty z jednej strany, potom ich otočte a dovyprážajte do zlato-hneda. Po vybratí ich nechajte odkvapkať na papierovej utierke, aby ste odstránili prebytočný olej.

5. Krok

Po vychladnutí posypte šišky práškovým cukrom a podávajte. Môžete ich jesť samotné alebo doplniť obľúbeným džemom či čokoládovou polevou.

reklama:

Tento rýchly a jednoduchý recept vám prinesie dokonalé domáce šišky bez čakania. Vyskúšajte ich a užite si ich skvelú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

109 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.