Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rýchle slané pečivo

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rychle sane.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
cookpad.com
  • Kusov: 60
  • Porcií: 60
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 300 g masla
  • 500 g hladkej múky
  • 20 g soli
  • 2 dcl kyslej smotany
  • 3 žĺtky
  • na posypanie:
  • sézam
  • tvrdý syr
  • rasca
  • mak
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V robote zmiešajte strojom spracujte studené maslo, múku, soľ, smotanu a 2 žĺtky.

2. Krok

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej ploche pomúčeným valčekom na hrúbku cca. 3 cm (nebyť nízke, lebo jeho objem sa pri pečení nezväčší).

3. Krok

Cesto rozdeľte na dve časti, dva pláty položte na plechy vystlané papierom na pečenie a vložte na 1 hodinu (alebo aj 1 noc) do chladničky ..

4. Krok

Potom cesto nakrájame na malé tyčinky alebo kocky podľa chuti, potrieme zvyšným žĺtkom a posypeme sezamom, strúhaným syrom , rascou alebo makom. Nakoniec pečieme pri teplote 180°C 25-30 minút.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3534 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.