- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Ryžové rezance s kari kokosovou omáčkou
Ryžové rezance s kari kokosovou omáčkou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g brokolice
- 2 jarné cibuľky
- 2 stonky citrónovej trávy
- 1 chilli
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 lyžička jemne nasekaného zázvoru
- nastrúhaná kôra z jednej limetky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletého koriandra
- 0,5 lyžičky kurkumy
- 200 ml zeleninového vývaru
- 100 g mrazeného hrášku
- 2 citrónové listy
- 200 g špenátu
- 0,5 lyžice limetkovej šťavy
- 300 g ryžových rezancov
- 4 vetvičky thajskej bazalky
- 2 vetvičky mäty
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Najprv rozdeľte brokolicu na ružičky a potom nakrájajte na tenké plátky. Jarné cibuľky očistíme, pozdĺžne rozpolíme a nakrájame na väčšie kúsky. Z citrónovej trávy odstráňte tvrdú vrstvu a zvyšok nasekajte nadrobno. Chilli nakrájame nadrobno.
2. Krok
Kokosové mlieko privedieme do varu s cibuľou, cesnakom, zázvorom, limetkovou kôrou, rascou, koriandrom a kurkumou.. Varte 10 minút, aby sa kokosový olej usadil na povrchu. Omáčku rozmixujte najemno tyčovým mixérom.
3. Krok
Vývar, čili, citrónovú trávu a lístky citrónu zmiešame s kokosovou kari omáčkou a 5 minút podusíme. Pridáme brokolicu, jarnú cibuľku a hrášok, 2 minúty podusíme domäkka.
4. Krok
Špenát dáme do veľkého hrnca s trochou soli, prikryjeme a necháme 2 minúty spariť a scedíme v sitku. Špenát zmiešame s kokosovo-zeleninovou omáčkou, dochutíme soľou a limetkovou šťavou.
5. Krok
Ryžové rezance uvaríme v osolenej vode, scedíme .
6. Krok
Rezance dáme do misky a prelejeme omáčkou..
Namiesto jednotlivých korenín môžete použiť aj kari zmes. Potom však vynechajte čili.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
288 videní