- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Šamróny s vanilkovým krémom
Šamróny s vanilkovým krémom
- Kusov: 24
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 2 balenia lístkového cesta ( 2 x 500 g )
- 1 vajce trochu mlieka
- Krém:
- 4 žĺtka
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 liter mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 80 g hladkej múky
- 120 g masla
- 500 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Príprava: Lístkové cesto rozmrazte a na pomúčenej doske rozvaľkajte na tenko na dva veľké obdĺžniky. Z každého cesta nakrájajte 12 úzkych pásikov širokých 2,5 cm. Každú formu potrieme maslom a navinieme na ňu pás cesta. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rolky potrieme rozšľahaným vajíčkom s pár kvapkami mlieka. Pečieme pri 200 °C asi 20 minút. Vyberieme z rúry a ešte horúce šamróny zošuchneme z formy a necháme vychladnúť.
2. Krok
Metličkou vyšľaháme žĺtky s cukrom, pudingom a múkou a trochou mlieka. Vo zvyšku mlieka povaríme. Keď krém zhustne, odstráňte z tepla a prikryte priehľadnou fóliou. Do vlažného krému vmiešame maslo izbovej teploty. Vyšľaháme šľahačku a ručne ju vmiešame do vychladnutého krému. Rolky z lístkového cesta naplníme pomocou cukrárskeho vrecka krémom a posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
131 videní