Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Satsebeli – pikantná paradajková omáčka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Satsebeli .png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 5
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg paradajok
  • 300 g červenej papriky
  • 1 chilli paprička
  • 50 g petržlenu s kôprom
  • 1 lyžička mletého koriandru
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Paradajky dobre umyte pod tečúcou vodou. vyrežte zelenú časť pod stonkou . Nakrájajte ich na veľké kúsky. Čím sladšie sú paradajky, tým chutnejší bude konečný výsledok. Ošúpte strúčiky cesnaku. Množstvo cesnaku upravte podľa seba. Najlepšie sú hrubostenné papriky, použite červenú alebo žltú, vhodné sú však aj zelené plody. Možno, že takáto paprika neovplyvní chuť, ale farba v konečnom dôsledku nemusí byť taká pekná. Papriky opláchnite, osušte papierovými utierkami. Odstráňte semená a vnútorné žily.. Nakrájajte na 3-4 kusy.

2. Krok

Umyté struky štipľavej chilli papričky prekrojte na polovicu a odstráňte semienka. Podľa chuti dajte chilli koľko chcete. Opláchnite zelené bylinky.. Ak nemáte radi žiadne zelené, nepoužívajte ich. Napríklad, mnohí nemajú radi príchuť koriandra.

3. Krok

Pripravené ingrediencie, okrem strúčikov cesnaku, vložte do misy kuchynského robota. Ak nemáte vhodný mixér , použite jednoduchý mlynček na mäso. Zeleninovú hmotu rozomeľte na konzistenciu malých a stredných kúskov. Nie je potrebné mixovať až na konzistenciu pyré.

4. Krok

Obsah misky nalejte do vhodného hrnca. Dajte na mierny oheň a za stáleho miešania priveďte do varu. Varte 20 minút. Po 20 minútach varu pridáme koriander. (Ak ho nemáte radi vynechajte tento krok.. Pokračujte vo varení ďalších 30-40 minút na strednom ohni. Doba varu závisí od šťavnatosti paradajok . Čím sú šťavnatejšie, tým viac šťavy bude v omáčke, respektíve bude trvať dlhšie, kým sa získa hustejšia omáčka a naopak. Na konci varenia sa omáčka stáva viskóznejšou a menej tekutou. Keď je omáčka dostatočne zredukovaná a zhustnutá, je čas pridať soľ a cukor.

5. Krok

Predtým olúpaný cesnak nastrúhajte na jemnom strúhadle alebo pretlačte cez lis. Pridajte do omáčky. Miešajte. Zohrievajte asi päť minút, aby cesnak nestratil chuť. Poháre a viečka dôkladne opláchnite a sterilizujte. Horúcu omáčku dajte do čistej suchej nádoby a pevne uzavrite viečkami. Otočte a nechajte od dekou vychladnúť..

reklama:
Satsebeliprispevok na instagram stvorcovy.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

722 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.