Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sedliacky chlieb s medvedím cesnakom a záhradnými bylinkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sedliacky chlieb s medvedim cesnakom a zahradnymi bylinkami.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 2:0 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g preosiatej hladkej múky
  • 50 ml oleja
  • 20 g čerstvého droždia
  • lyžička cukru
  • lyžička soli
  • 300 ml srvátky
  • Poter:
  • zväzok jemne nasekaných lístkov medvedieho cesnaku
  • 1 lyžička nesekaných čerstvých byliniek
  • 3 lyžice oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vo veľkej mise zmiešajte droždie s cukrom , pridajte teplú srvátku, olej a 200 gramov preosiatej múky (z 500 gramov). Všetky ingrediencie zmiešame, vznikne nám hustejší krém. Prikryjeme utierkou a necháme 40 minút kysnúť.

2. Krok

Pridajte soľ a postupne zvyšok múky. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a miesime 15 minút, pričom podľa potreby pridávame múku. Po 10 minútach cesto premiesime na doske asi 10-krát. Výsledkom bude elastické a hladké cesto. Vložíme späť do misy a necháme kysnúť 1 hodinu alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.

3. Krok

Cesto vyberieme a rozdelíme na dve rovnaké časti. Asi 483 gramov/ks. Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika, potom zvinieme do rolády . Vzniknú nám 2 rolky. Pomocou noža nakrájame na nie príliš veľké kúsky. Kúsky potrieme s nadrobno nasekaným cesnakom zmiešaným s olejom a bylinkami, potom ich uložíme do tvaru slnka vedľa seba do tortovej formy priemer 26 a necháme medzi nimi malý priestor (nakysnú ) .

4. Krok

Prikryjeme a necháme opäť kysnúť, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem. Vložte do rúry (predhriatej) na 30 minút pri teplote 210°C alebo v závislosti od rúry, kým chlieb pekne nezhnedne.

5. Krok

Keď je chlieb hotový, vyberieme ho z rúry a potrieme zvyškom cesnaku s olejom .

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

142 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.