- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- chlieb
- Sedliacky chlieb s medvedím cesnakom a záhradnými bylinkami
Sedliacky chlieb s medvedím cesnakom a záhradnými bylinkami
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 1:30 hod
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 2:0 hod
Suroviny
- 500 g preosiatej hladkej múky
- 50 ml oleja
- 20 g čerstvého droždia
- lyžička cukru
- lyžička soli
- 300 ml srvátky
- Poter:
- zväzok jemne nasekaných lístkov medvedieho cesnaku
- 1 lyžička nesekaných čerstvých byliniek
- 3 lyžice oleja
Postup prípravy
1. Krok
Vo veľkej mise zmiešajte droždie s cukrom , pridajte teplú srvátku, olej a 200 gramov preosiatej múky (z 500 gramov). Všetky ingrediencie zmiešame, vznikne nám hustejší krém. Prikryjeme utierkou a necháme 40 minút kysnúť.
2. Krok
Pridajte soľ a postupne zvyšok múky. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a miesime 15 minút, pričom podľa potreby pridávame múku. Po 10 minútach cesto premiesime na doske asi 10-krát. Výsledkom bude elastické a hladké cesto. Vložíme späť do misy a necháme kysnúť 1 hodinu alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.
3. Krok
Cesto vyberieme a rozdelíme na dve rovnaké časti. Asi 483 gramov/ks. Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika, potom zvinieme do rolády . Vzniknú nám 2 rolky. Pomocou noža nakrájame na nie príliš veľké kúsky. Kúsky potrieme s nadrobno nasekaným cesnakom zmiešaným s olejom a bylinkami, potom ich uložíme do tvaru slnka vedľa seba do tortovej formy priemer 26 a necháme medzi nimi malý priestor (nakysnú ) .
4. Krok
Prikryjeme a necháme opäť kysnúť, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem. Vložte do rúry (predhriatej) na 30 minút pri teplote 210°C alebo v závislosti od rúry, kým chlieb pekne nezhnedne.
5. Krok
Keď je chlieb hotový, vyberieme ho z rúry a potrieme zvyškom cesnaku s olejom .
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
142 videní