Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sekaná plnená brokolicou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Brokolicova sekana.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj:kuhaj.story.hr
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:10 hod
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 400 g brokolice
  • soľ podľa chuti
  • 2 staršie rožky
  • 140 ml mlieka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 1 cibuľa
  • 1 kg mletého mäsa (miešané)
  • 2 vajcia
  • oregáno
  • 2 - 3 lyžice hladkej múky
  • 1 - 2 lyžice horčice
  • olej
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

brokolicu si rozdelíme na ružičky a opláchneme ju..Potom si dáme rozvariť vodu a brokolicu do vriacej vody vložíme na 2 minúty.Potom ju vyberieme a zachladíme studenou vodou.

2. Krok

Rožky natrháme na menšie kúsky , zalejeme ich mliekom a necháme nech rožky mlieko absorbujú.

3. Krok

Cesnak ošúpeme a pretlačíme, pripravíme si aj cibuľu, ošúpeme ju a nakrájame na kocky. Do misky si dáme mäso, pridáme cesnak, cibuľu, soľ a koreniny, primiešame aj vajcia a múku.Pridáme aj namočené rožky, a zmes premiešame.

4. Krok

Na potravinársku fóliu si dáme mletú zmes a roztiahneme ju do obdĺžnika, ako keď ideme robiť roládu..Do stredu poukladáme ružičky brokolice a potom mäso zvinieme akoby do rolády .Vlhkými rukami sformujeme do valčeka.Ten potom dáme do vymasteného pekáča.

5. Krok

Do pekáča nalejeme aj trochu vody, asi 1 dcl a vložíme ho do vyhriatej rúry na 220°C kde mäso zapečieme asi 8 minút..potom teplotu stiahneme na 180°C a mäso pečieme asi 1 hodinu..Počas pečenia podlievame vodou alebo vývarom v ktorej rozmiešame 1 - 2 lyžice horčice.

6. Krok

Po upečení môžete ihneď podávať, alebo ho nechajte mierne vychladnúť..Výborne sa hodí so zemiakovou kašou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1133 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.