Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sezamové tyčinky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sezamove tycinky.png
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 400 g tvarohu
  • 125 g ovčieho syra (hrudka)
  • 2 vajcia
  • 400 g masla
  • 15 g soli
  • 400 g hladkej múky
  • 50 g Grana padano
  • 30 g čierneho sezamu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky dáme kravský tvaroh, ovčí syr, 1 vajce, mäkké maslo, soľ a hladkú múku . Cesto vymiesime do hladka, potom prikryjeme a necháme 20 minút odpočívať. Vďaka oddychu sa múka sama vsiakne a vznikne nám menej lepivé, ľahko rozťahovateľné cesto.

2. Krok

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku približne 1-1,5 cm. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, nastrúhame naň syr a bohato posypeme sezamom. Cesto nakrájajte na pásiky, ktoré potom uložte s odstupom od seba na plech vystlaný papierom na pečenie.

3. Krok

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca. 15 minút, kým nie je vrch pekne červený.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

241 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.