- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Sladkokyslé kuracie mäso
Sladkokyslé kuracie mäso
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
500 | g | Filety z kuracích pŕs |
2 | lyžice | sójová omáčka |
1 | štipka | Zázvorový prášok |
200 | g | mrkva |
200 | g | Zeler |
1 | zväzok | Jarná cibuľka |
1 | ks | paprika |
2 | lyžice | oleja |
1 | konzerva | Ananás (250 g) |
1 | kocka | Zeleninový vývar |
100 | ml | Paradajková pasta |
2 | lyžice | solamylu |
2 | lyžice | Balzamikový ocot |
Podľa potreby | Voda | |
Soľ a korenie podľa chuti |
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie mäso nakrájame na malé kocky. Zmiešajte sójovú omáčku a zázvorový prášok a nechajte marinovať asi 30 minút.
2. Krok
Zeleninu nakrájajte na malé kúsky alebo plátky. Vo woku alebo na panvici rozohrejeme olej a mäso na ňom opečieme. Odložte a uchovávajte v teple.
3. Krok
Zeleninu a ananás orestujeme za stáleho miešania a pokvapkáme ananásovou šťavou, vmiešame paradajkový pretlak a privedieme do varu. Podľa potreby pridajte trochu vody. Zahustíme solamylom a dochutíme balzamikovým octom, soľou a korením. Pridajte mäso a varte ďalších 3-5 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
64 videní