Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špagety s pikantnou boloňskou omáčkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Špagety s pikantnou boloňskou omáčkou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Špagety s pikantnou boloňskou omáčkou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento recept je ideálny, ak hľadáte jedlo, ktoré zahreje v chladnejších dňoch, zároveň je jednoduché na prípravu a skvele chutí. Obohatí každý stôl a nenechá nikoho hladného.

reklama:

Suroviny

  • 1 klobása s ostrou chuťou
  • 2 cibule
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 3 stonky zeleru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 plechovka rajčín
  • 200 g rajčinového pretlaku
  • 250 ml červeného vína
  • Soľ podľa chuti
  • 2 bobkové listy
  • 1,5 čajovej lyžičky sušeného oregána
  • 1 čajová lyžička chilli
  • 1 balenie vašich obľúbených cestovín
  • 3 lyžice nastrúhaného parmezánu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava základu: V širokom hrnci začnite pomaly opekať nakrájanú klobásu alebo slaninu (tento krok dodá omáčke lahodnú údenú príchuť). Keď začne uvoľňovať tuk, pridajte jemne nakrájanú cibuľu a trochu chilli vločiek podľa chuti. Následne pridajte na hrubo nastrúhanú mrkvu a nakrájaný zeler. Ak je klobása veľmi chudá, nemusíte sa báť pridať trochu olivového oleja, aby sa všetky ingrediencie pekne spojili.

2. Krok

Pridanie mletého mäsa: Po pár minútach, keď sa zelenina trochu opraží, do hrnca pridajte mleté hovädzie mäso. Pomocou varechy ho dôkladne rozdeľte na menšie kúsky, aby sa rovnomerne opieklo. Keď je mäso hotové, vmiešajte nasekaný cesnak, rajčiny, rajčinový pretlak, víno, soľ, bobkový list, oregano a liter vody. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie prepojili.

3. Krok

Dlhé varenie: Ragú je ideálne varené pomaly a dlhšie. Varte ho minimálne jednu hodinu, no ideálne je nechať ho variť aj dlhšie, až 4 hodiny, ako to býva zvykom v Taliansku. Môžete použiť tlakový hrniec, ak chcete tento čas výrazne skrátiť. Občas skontrolujte, či omáčka nevyžaduje viac tekutiny. Ak je príliš hustá, pridajte trochu vody.

4. Krok

Podávanie: Keď je ragú hotové, podávajte ho s cestovinami podľa vašich preferencií. Na záver posypte strúhaným parmezánom a ak máte radi pikantnejšie jedlá, môžete pridať ešte pár kvapiek chilli oleja (ten si pripravíte zmiešaním chilli vločiek s olivovým olejom a necháte ich macerovať pár hodín).

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

20 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.