Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šťavnatá bravčová roláda s bylinkami a pečenou kapiou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šťavnatá bravčová roláda s bylinkami a pečenou kapiou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šťavnatá bravčová roláda s bylinkami a pečenou kapiou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Chutné mäso, voňavé bylinky a sladká paprika – spojenie, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Táto bravčová roláda nie je len oku lahodiaca, ale hlavne výborne chutí. Vhodná na nedeľný obed aj sviatočný stôl.

reklama:

Suroviny

  • 1 kg vykosteného bravčového pleca
  • 50 g červenej kapie (sladká paprika)
  • 4 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (napr. tymian, rozmarín, petržlen)
  • 1 lyžička soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 2 pretlačené strúčiky cesnaku
  • 2 dl hovädzieho vývaru
  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bravčové plece si rozrežte tak, aby vám vznikol širší, rovný plát. Jemne ho rozklepte, aby mal rovnomernú hrúbku. Obe strany osoľte, okoreňte a na jednu z nich rozložte čerstvé bylinky.

2. Krok

Na rozohriatej panvici s trochou oleja krátko orestujte na pásiky nakrájanú kapiu spolu s nasekaným alebo pretlačeným cesnakom. Keď zmes trochu vychladne, navrstvite ju na mäso, priamo na bylinky.

3. Krok

Mäso pevne zrolujte a zviažte špagátom, aby držalo tvar. Povrch rolády jemne poprášte múkou. Rozohrejte zvyšný olej v pekáči a roládu na ňom z každej strany opečte dozlatista. Následne podlejte vývarom a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne 60 minút, počas pečenia mäso sem-tam prelejte výpekom, aby nevyschlo.

reklama:

Pre ešte výraznejšiu chuť môžete k mäsu pridať aj koreňovú zeleninu – ideálne zmes mrkvy, petržlenu a zeleru. Stačí ju pridať asi pol hodinu pred dopečením. Ako príloha sa výborne hodí klasická zemiaková kaša alebo zemiakové pyré s maslom.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

33 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.