Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Super kuracie krídla s chilli a medom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Super kuracie krídla s chilli a medom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Super kuracie krídla s chilli a medom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Pečené kuracie krídelká sú skvelou voľbou, keď máte chuť na chutné a jednoduché jedlo, ktoré si nevyžaduje veľa času ani peňazí. Skombinujte jemne pikantnú chilli zmes s medom a cesnakom, a vytvoríte skutočnú pochúťku, ktorá sa skvele hodí k sviežemu smotanovému dipu. Tento recept vám zaistí výbornú chuť s minimálnym úsilím.

reklama:

Suroviny

  • 1 kg kuracích krídel
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 1 čajová lyžička mletého chilli
  • 3 polievkové lyžice medu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica dijonskej horčice
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • Na dip:
  • 250 g kyslej smotany
  • Kôra z 1 citróna
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 1 polievková lyžica čerstvého tymiánu
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kuracie krídelká vložte do veľkej misy. Pridajte olej, horčicu a roztlačený cesnak. Potom pridajte chilli, soľ, čierne korenie a med. Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte, aby sa krídelká dobre obalili.

2. Krok

Pre intenzívnejšiu chuť je ideálne nechať krídelká marinovať minimálne dve hodiny, ale ak máte čas, môžete ich nechať naložené aj cez noc.

3. Krok

Po marinovaní krídelká rozložte na plech alebo do pekáča. Pečte v predhriatej rúre približne 40 minút. Počas pečenia ich občas otočte, aby sa rovnomerne opiekli.

4. Krok

Zatiaľ čo sa krídelká pečú, pripravte dip. V miske zmiešajte kyslú smotanu s citrónovou kôrou a šťavou. Pridajte tymián, soľ, korenie a na záver zakvapkajte olivovým olejom.

5. Krok

Podávajte horúce pečené krídelká s čerstvým dipom a prípadne k tomu pridajte kúsok chrumkavého pečiva.

reklama:

Tento recept je vynikajúcou voľbou na rýchlu večeru alebo občerstvenie na rôzne oslavy. Kyslý dip a sladká pikantnosť krídielok sa krásne dopĺňajú, takže každý kúsok bude potešením.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

19 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.