Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sušené jablká v rúre

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Susene jablka v rure.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Na sušenie je vhodný akýkoľvek druh jabĺk. Tiež nie je potrebné používať iba „výstavné“ ovocie. Môžete použiť jablká s  miernym poškodením no, treba ich iba zrezať.

Je lepšie použiť sladko- kyslé jablká.

Opláchnite a osušte jablká. Ak sa sušené jablká budú používať iba na výrobu nápojov (do čaju ), potom sa jablká môžu sušiť spolu s jaderníkmi.

Ak sa zo sušených jabĺk pripravujú rôzne jedlá, je lepšie jadro z nich odstrániť pomocou noža alebo špeciálneho zariadenia na vyberanie jadier.

Jablká nakrájame na tenké plátky.
Nakrájané jablká dajte na suchý, čistý plech v tenkej vrstve, najlepšie je ich poukladať na pergamenový papier.

Vložíme plech s jablkami do rúry, nastavíme teplotu na 60 stupňov. Jablká necháme hodinu v rúre.

Po stanovenom čase jablká premiešajte, zvýšte teplotu na 70 stupňov. Tiež necháme 1 hodinu.

Po hodine premiešajte sušené jablká a zvýšte teplotu na 80 stupňov. Dvierka rúry sa môžete mierne otvoriť. Jablká je potrebné častejšie miešať.

Všeobecne proces sušenia v rúre trvá asi 6 hodín, musíte sa však zamerať na stav a chuť sušených jabĺk, mali by byť mäkké, ale suché.

Je ešte jednoduchšie sušiť jablká v elektrickej rúre, stačí nastaviť teplotu na 50 stupňov a zapnúť ventilátor. V elektrickej rúre budú jablká sušiť asi 10 hodín.
Skladujte sušené jablká v plátenom alebo papierovom vrecku alebo v sklenenej nádobe.

reklama:

Suroviny

  • 1 kg jabĺk
reklama:
reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8833 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.