- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Sušené jablká v rúre
Sušené jablká v rúre
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Na sušenie je vhodný akýkoľvek druh jabĺk. Tiež nie je potrebné používať iba „výstavné“ ovocie. Môžete použiť jablká s miernym poškodením no, treba ich iba zrezať.
Je lepšie použiť sladko- kyslé jablká.
Opláchnite a osušte jablká. Ak sa sušené jablká budú používať iba na výrobu nápojov (do čaju ), potom sa jablká môžu sušiť spolu s jaderníkmi.
Ak sa zo sušených jabĺk pripravujú rôzne jedlá, je lepšie jadro z nich odstrániť pomocou noža alebo špeciálneho zariadenia na vyberanie jadier.
Jablká nakrájame na tenké plátky.
Nakrájané jablká dajte na suchý, čistý plech v tenkej vrstve, najlepšie je ich poukladať na pergamenový papier.
Vložíme plech s jablkami do rúry, nastavíme teplotu na 60 stupňov. Jablká necháme hodinu v rúre.
Po stanovenom čase jablká premiešajte, zvýšte teplotu na 70 stupňov. Tiež necháme 1 hodinu.
Po hodine premiešajte sušené jablká a zvýšte teplotu na 80 stupňov. Dvierka rúry sa môžete mierne otvoriť. Jablká je potrebné častejšie miešať.
Všeobecne proces sušenia v rúre trvá asi 6 hodín, musíte sa však zamerať na stav a chuť sušených jabĺk, mali by byť mäkké, ale suché.
Je ešte jednoduchšie sušiť jablká v elektrickej rúre, stačí nastaviť teplotu na 50 stupňov a zapnúť ventilátor. V elektrickej rúre budú jablká sušiť asi 10 hodín.
Skladujte sušené jablká v plátenom alebo papierovom vrecku alebo v sklenenej nádobe.
Suroviny
- 1 kg jabĺk
Priemerné hodnotenie receptu
(1.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8509 videní