- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Svokrine oko
Svokrine oko
- Kusov: 24
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 250 g vlašských orechov
- 200 g mletých maslových sušienok
- 180 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica rumu
- 150 g masla alebo margarínu
- 200 g čokolády na varenie
- 200 ml mlieka
- ďalej potrebujeme:
- 24 ks sušených fíg
- 24 polovíc jadier vlašského orecha
- 100 g kokosu
- 100 g mletých vlašských orechov
Postup prípravy
1. Krok
Mlieko prevaríme s cukrom, vanilkovým cukrom a rumom. Pridajte maslo a čokoládu a miešajte, aby sa rozpustili. Potom pridáme 250 g mletých vlašských orechov a 200 g mletých sušienok. Hmotu dobre premiešame a necháme dobre vychladnúť.
2. Krok
Narežte vrch stonky sušenej figy trochu narežte nožom a urobte zárez, do ktorého opatrne zatlačte polovicu vlašského orecha. Zatvorte prstami na všetkých stranách tak, aby orech zostal vo vnútri . Nie je to také ťažké, pretože sušené figy sú dosť lepkavé, chce to len trochu vytrvalosti
3. Krok
Naplnené figy natrieme vychladnutou zmesou z vlašských orechov, sušienok a čokolády. Na každú figu postačí 1 polievková lyžica zmesi. Vytvarujte guľky a časť z nich ihneď obaľte v mletých vlašských orechoch a druhú časť v kokose .. Guličky necháme na plechu dobre vychladnúť.
4. Krok
Najlepšie je dať ich na cca 1 hodinu do mrazničky. Potom ich vyberte a nakrájajte na polovice. Nakrájané koláčiky skladujeme na tácke v chlade až do podávania. Nemusia byť teda v chladničke, balkón, špajza alebo terasa budú celkom ok. Uchovávajte ich len v uzavretých boxoch.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1345 videní