- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Tekvicové pyré: ideálne do sladkých aj slaných receptov
Tekvicové pyré: ideálne do sladkých aj slaných receptov
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 2 ks Veľká tekvica hokaido (3 kg)
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na cca 185 °C. Rozkrojte tekvice na polovicu. Vydlabte semienka, ale nevyhadzujte ich. Pre rýchlejšie upečenie ich prekrojte ešte raz. Je však dôležité dať štvrtky k sebe a piecť šupkou nahor. Umiestnite kúsky tekvice na papier na pečenie a pečte približne 60 minút. Hotovú tekvicu spoznáte tak, že ju možno prepichnúť ľahko vidličkou. Akonáhle upečené tekvice vychladnú, vydlabte lyžicou dužinu, dajte ju do robota a rozmixujte úplne dohladka. Pyré môžete uchovávať až 3 dni v chladničke a použiť ho napr. na polievku, lievance a iné jedlá. V mrazničke potom vydrží až 3 mesiace.
TIP: Pokiaľ je pyré veľmi riedke, odporúčame ho dať do sitka, ktoré následne postavte na misu.
V chladničke nechajte asi 2 hodine nech vode stečie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
303 videní