- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- vegan
- Tekvicový guláš – polievka
Tekvicový guláš – polievka
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
V chladnejšom období (prevažne jeseň – zima) pokrmy z tekvice (hokkaido, maslovej, muškátovej ale i ostatných druhov) tvoria väčšiu časť nášho jedálneho lístka. Osobne mám najradšej tekvicový hokkaido krém so zázvorom a mrkvou, no momentálne sa mojím favoritom stal tekvicový guláš podľa Katky, neviem sa ho dojesť 🙂
Suroviny
- hokkaido 2 kg
- paradajky 5 ks
- paprika 2 ks
- cibuľa 2 ks
- cesnak
- rasca
- soľ nerafinovaná
- vývar zo striedky tekvice
Postup prípravy
1. Krok
Keď som si guláš uvarila prvýkrát a prvýkrát dala sústo do úst, chvíľu som ho "omielala" a snažila sa prísť na chuť chutiam :-D Viacmenej sladké..., ale priam dokonalé. Guláš bol najlepší na druhý a tretí deň studený priamo z chladničky!!!
2. Krok
Samozrejme, že pomer surovín si môžete upraviť podľa seba, prípadne podľa toho, čo a koľko máte doma.
3. Krok
Tekvicu (vážila 2,20kg, krabičku som zamrazila) som prekrojila, vydlabala striedku a dala variť na vývar. Kým sa vývar varil, nachystala som ostatné suroviny: nakrájala cibuľu, paradajky, papriku, tekvicu, pretlačila cesnak.
4. Krok
Na troche slnečnicového oleja som podusila cibuľku, neskôr pridala paradajky, papriku, chvíľočku podusila, pridala tekvicu, premiešala a nechala opäť chvíľu dusiť. Zaliala som vývarom (jadierká nevyhadzujte, zjedzte - vylúpte, sú výborné aj varené) a ešte sa chvíľu guláš varil (asi 15-20 minút). Na konci som pridala prelisovaný cesnak. Čas som nesledovala, ale snažím sa variť (ak varím) čo najkratšie. Tekvica bola presne "al dente".
5. Krok
Mne osobne guláš chutí vychladený priamo z chladničky na druhý a tretí deň (varené jedlo nikdy druhýkrát nezohrievam). Je delikatesný, veď vyskúšajte a dajte vedieť
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6529 videní