Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tekvicový guláš – polievka

Chod:
Náročnosť:
reklama:
Tekvicovy gulas.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.la-doi-pasi.ro
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod

V chladnejšom období (prevažne jeseň – zima) pokrmy z tekvice (hokkaido, maslovej, muškátovej ale i ostatných druhov) tvoria väčšiu časť nášho jedálneho lístka. Osobne mám najradšej tekvicový hokkaido krém so zázvorom a mrkvou, no momentálne sa mojím favoritom stal tekvicový guláš podľa Katky, neviem sa ho dojesť 🙂

reklama:

Suroviny

  • hokkaido 2 kg
  • paradajky 5 ks
  • paprika 2 ks
  • cibuľa 2 ks
  • cesnak
  • rasca
  • soľ nerafinovaná
  • vývar zo striedky tekvice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Keď som si guláš uvarila prvýkrát a prvýkrát dala sústo do úst, chvíľu som ho "omielala" a snažila sa prísť na chuť chutiam :-D Viacmenej sladké..., ale priam dokonalé. Guláš bol najlepší na druhý a tretí deň studený priamo z chladničky!!!

2. Krok

Samozrejme, že pomer surovín si môžete upraviť podľa seba, prípadne podľa toho, čo a koľko máte doma.

3. Krok

Tekvicu (vážila 2,20kg, krabičku som zamrazila) som prekrojila, vydlabala striedku a dala variť na vývar. Kým sa vývar varil, nachystala som ostatné suroviny: nakrájala cibuľu, paradajky, papriku, tekvicu, pretlačila cesnak.

4. Krok

Na troche slnečnicového oleja som podusila cibuľku, neskôr pridala paradajky, papriku, chvíľočku podusila, pridala tekvicu, premiešala a nechala opäť chvíľu dusiť. Zaliala som vývarom (jadierká nevyhadzujte, zjedzte - vylúpte, sú výborné aj varené) a ešte sa chvíľu guláš varil (asi 15-20 minút). Na konci som pridala prelisovaný cesnak. Čas som nesledovala, ale snažím sa variť (ak varím) čo najkratšie. Tekvica bola presne "al dente".

5. Krok

Mne osobne guláš chutí vychladený priamo z chladničky na druhý a tretí deň (varené jedlo nikdy druhýkrát nezohrievam). Je delikatesný, veď vyskúšajte a dajte vedieť

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6613 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.