Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tekvicový perník s polevou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tekvicový perník s polevou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tekvicový perník s polevou Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Tento recept vznikol zo zvyšnej tekvice a trošku lenivosti. Zvyčajne používame tekvicové pyré, ale ak sa vám do jeho prípravy nechce, môžete použiť aj čerstvú tekvicu. A viete čo? Výsledok je fantastický!

reklama:

Suroviny

  • 200 g tekvice
  • 3 vajcia
  • 180 g trstinového cukru
  • 180 ml oleja
  • 180 ml mlieka
  • 350 g hladkej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 4 lyžičky perníkového korenia
  • 1 štipka soli
  • 80 g pomarančovej marmelády
  • 1 hrsť mandlí
  • Na polevu:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 30 g masla
  • 2 lyžice mlieka
  • maslo a múka na vymazanie plechu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tekvicu najprv dôkladne umyte a osušte. Odstráňte semienka (nezabudnite si ich uchovať, sú skvelé na občerstvenie) a nastrúhajte tekvicu aj so šupkou na jemnom strúhadle. Budete potrebovať asi polovicu menšej tekvice alebo štvrtinu väčšej.

2. Krok

Plech na pečenie vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Rúru predhrejte na 180 °C.

3. Krok

V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a so štipkou soli. V inej väčšej miske šľahajte vajcia s cukrom, kým nezískate svetlú a nadýchanú zmes. Potom pomaly zašľahajte olej, mlieko a perníkové korenie. Nebojte sa pridať viac korenia, tekvica má rada výrazné chute. Následne do zmesi opatrne vmiešajte nastrúhanú tekvicu, aby sa dobre rozptýlila.

4. Krok

Pridajte múčnu zmes a ešte raz všetko dôkladne premiešajte. Cesto vylejte do plechu a pečte asi 20 až 25 minút, kým špajdľa, ktorú zapichnete do stredu, vyjde suchá.

5. Krok

Po upečení nechajte koláč chvíľu vychladnúť. Potom ho natrite bohatou vrstvou pomarančovej marmelády a nechajte úplne vychladnúť.

6. Krok

Medzitým si pripravte polevu: vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu, pridajte maslo a mlieko. Po pridaní mlieka a masla môže čokoláda vyzerať, ako keby sa zrazila, ale pokračujte v pomalom zahrievaní a miešaní, až sa všetko spojí do hladkej a lesklej polevy.

7. Krok

Vychladnutý koláč prelejte čokoládovou polevou, opatrne ju rozotrite plochým nožom a posypte nasekanými mandľami. Nechajte polevu stuhnúť a potom nakrájajte na porcie.

reklama:

Tekvica nie je jedinou jesennou zeleninou, ktorú môžete pridať do sladkých dezertov. Skúste napríklad aj mrkvovú bábovku alebo brownies z červenej repy. Ak máte tekvicu v hojnosti, určite sa pozrite aj na ďalšie recepty z tejto výnimočnej suroviny!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

34 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.