- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zemiaky
- Tlačené zemiaky s bylinkovým tvarohom
Tlačené zemiaky s bylinkovým tvarohom
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Tlačené zemiaky :
- 2 kg menších zemiakov
- soľ a mleté čierne korenie
- 3 lyžice olivového oleja
- 3 vetvičky tymiánu
- Bylinkový tvaroh :
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 100 g bieleho jogurtu
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 zväzok byliniek podľa chuti ( petržlen , pažítka, kôpor )
- citrónová šťava
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Dôkladne umyte zemiaky. Varte ich so šupkou vo veľkom množstve osolenej vody na strednom ohni s pootvoreným vekom, kým sa zemiaky neuvaria.
2. Krok
Zmiešajte olivový olej, ½ lyžičky soli a čerstvo mleté korenie. Tymián umyjeme, osušíme a otrháme z vetvičiek lístky. Zmiešajte s olejom.
3. Krok
Zemiaky scedíme, necháme krátko odpariť a rozložíme na dva plechy vystlané papierom na pečenie. Zhora roztlačíme pučičom na zemiaky, aby sa šupka rovnomerne rozdelila a zemiaky boli hrubé cca 1,5 cm. Zemiaky potrieme marinádou. Oba plechy pečieme v predhriatej rúre na (horný/spodný ohrev: 200 °C/teplovzdušná rúra: 180 °C) 20 minút do zlatista.
4. Krok
Medzitým na bylinkový tvaroh zmiešajte v malej miske tvaroh, jogurt a olivový olej. Bylinky nasekajte nadrobno. Pridajte do tvarohu a premiešajte. Bylinkový tvaroh ochutíme citrónovou šťavou, soľou a čerstvo mletým korením.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
72 videní