Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Torta Tiramisu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Yjqmfieeiwo 1.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
57hnzmflvme.jpg Taq v4ld7hq.jpg Wz8pi10y ys.jpg 6o__exjl3de.jpg Blh76j3ujew.jpg Jwjb4ypuxl0.jpg 7gfifp0suws.jpg Yjqmfieeiwo 1.jpg
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec
  • 220 g práškového cukru + 2 lyžice do krému
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml šľahačkovej smotany + 100ml do čokoládového krému
  • 200 g horkej čokolády
  • 30 g masla
  • amareto podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si vajcia žĺtka od bielkov.Bielka si vymiešame so 150 g práškového cukru do hustej peny.Zvlášť si vymiešame žĺtka s ostatným cukrom do nadýchanej peny.Potom obe zložky premiešame.Pridáme vanilkový cukor , a nakoniec po lyžiach vmiešame múku s práškom do pečiva.Dôležité je aby ste zapracovali múku varechou nie šľahačom a len zľahka zhora nadol.

2. Krok

Cesto vylejeme do tortovej formy ktorú si predtým vymastíme a vysypeme múkou , a pečieme pri 170 °C 30 - 40 minút.Kontrolujeme špajdlou.Ak sa nám cesto nelepí na špajdlu je prepečené..

3. Krok

Keď piškóta vychladne ,nakrájame ju podľa toho ako je vysoká na 3 - 4 časti..

4. Krok

Teraz si pripravíme mascarpone krém.Najskôr vyšľaháme do tuha šľahačku..Potom vymiešame mascarpone s 2 lyžicami práškového cukru.Potom šľahačom obe zložky prepojíme..Šľahačku s mascarpone.

5. Krok

Každý korpus môžete pokvapkať s Amarettom alebo si môžete rozrobiť 4 cl amaretta v jednej šálke pressa a po malých lyžičkách pofŕkať každú vrstvu piškóty..

6. Krok

Naplníme krémom..Trochu s z neho odložte na dozdobenie...

7. Krok

Teraz si pripravíme čokoládový krém na ozdobenie..Nalámeme čokoládu a dáme ju roztopiť do vodného kúpeľa..Pridáme aj šľahačku a kúsok masla spolu miešame kým sa nám čokoláda so šľahačkou neprepojí..Necháme vychladnúť a potom dáme do chladničky riadne prechladiť..(Ak sa vám s tým nechce babrať , kúpte si hotový parížsky krém v prášku)..Potom vyšľaháme a ozdobíme tortičku..

8. Krok

Torta by mala po dokončení zatuhnúť aspoň 6 hodín doporučujem...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.2 / 5)

19 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

44621 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.