Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Torta Tiramisu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Yjqmfieeiwo 1.jpg
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
57hnzmflvme.jpg Taq v4ld7hq.jpg Wz8pi10y ys.jpg 6o__exjl3de.jpg Blh76j3ujew.jpg Jwjb4ypuxl0.jpg 7gfifp0suws.jpg Yjqmfieeiwo 1.jpg
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec
  • 220 g práškového cukru + 2 lyžice do krému
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml šľahačkovej smotany + 100ml do čokoládového krému
  • 200 g horkej čokolády
  • 30 g masla
  • amareto podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si vajcia žĺtka od bielkov.Bielka si vymiešame so 150 g práškového cukru do hustej peny.Zvlášť si vymiešame žĺtka s ostatným cukrom do nadýchanej peny.Potom obe zložky premiešame.Pridáme vanilkový cukor , a nakoniec po lyžiach vmiešame múku s práškom do pečiva.Dôležité je aby ste zapracovali múku varechou nie šľahačom a len zľahka zhora nadol.

2. Krok

Cesto vylejeme do tortovej formy ktorú si predtým vymastíme a vysypeme múkou , a pečieme pri 170 °C 30 - 40 minút.Kontrolujeme špajdlou.Ak sa nám cesto nelepí na špajdlu je prepečené..

3. Krok

Keď piškóta vychladne ,nakrájame ju podľa toho ako je vysoká na 3 - 4 časti..

4. Krok

Teraz si pripravíme mascarpone krém.Najskôr vyšľaháme do tuha šľahačku..Potom vymiešame mascarpone s 2 lyžicami práškového cukru.Potom šľahačom obe zložky prepojíme..Šľahačku s mascarpone.

5. Krok

Každý korpus môžete pokvapkať s Amarettom alebo si môžete rozrobiť 4 cl amaretta v jednej šálke pressa a po malých lyžičkách pofŕkať každú vrstvu piškóty..

6. Krok

Naplníme krémom..Trochu s z neho odložte na dozdobenie...

7. Krok

Teraz si pripravíme čokoládový krém na ozdobenie..Nalámeme čokoládu a dáme ju roztopiť do vodného kúpeľa..Pridáme aj šľahačku a kúsok masla spolu miešame kým sa nám čokoláda so šľahačkou neprepojí..Necháme vychladnúť a potom dáme do chladničky riadne prechladiť..(Ak sa vám s tým nechce babrať , kúpte si hotový parížsky krém v prášku)..Potom vyšľaháme a ozdobíme tortičku..

8. Krok

Torta by mala po dokončení zatuhnúť aspoň 6 hodín doporučujem...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.2 / 5)

19 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

44415 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.