- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Toskánska fazuľová polievka
Toskánska fazuľová polievka
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Ingrediencie
- 500 g bielej fazule (konzervovanej)
- 1 veľká cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 3 ks stonkového zeleru alebo lístky
- 3 stredné mrkvy
- 1,5 dl bieleho vína
- 2 ks bobkového listu
- tymián podľa chuti
- Talianska zmes korenia podľa chuti (toskánske korenie)
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- 1 l zeleninového vývaru lyžice paradajkového pretlaku
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Nasekajte aj cesnak. V hrnci zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a po niekoľkých minútach aj cesnak. Keď je cibuľa sklovitá, pridajte zeler a mrkvu nakrájanú na kolieska. Oplatí sa to opekať dlho, pretože to dodá super chuť. Medzi tým je možné pridať aj korenie a pretlak..
2. Krok
Potom zalejte bielym vínom a niekoľko minút povarte, potom pridajte prepláchnutú fazuľu z konzervy. Zalejeme vývarom a varíme asi 10 minút. Trochu polievky sceďte a rozmixujte ju v samostatnej miske a potom ju nalejte späť. To dáva polievke hustejšiu štruktúru. Ešte pár minút povarte a potom podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
170 videní