Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tradičné zemiakové halušky so smotanou a cibuľou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tajomstvo dokonalých halušiek: 10 overených rád, vďaka ktorým sa vám vždy vydaria
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tajomstvo dokonalých halušiek: 10 overených rád, vďaka ktorým sa vám vždy vydaria Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte rýchly a sýty obed s vôňou domova, halušky zo surových zemiakov sú stávkou na istotu. V tejto verzii ich podávame s kyslou smotanou, opečeným špekáčikom a cibuľkou – jednoduchá kombinácia, ktorá nikdy nesklame.

reklama:

Suroviny

  • 600 gramov surových zemiakov
  • 300 gramov polohrubej múky
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 200 g slaniny alebo špekačky
  • 2 stredne veľké cibule
  • 200 g kyslej smotany
  • trochu čerstvej petržlenovej vňate na dochutenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky si najprv ošúpeme a nastrúhame najemno. Malo by vzniknúť kašovité cesto.

2. Krok

Pridáme múku a soľ, poriadne premiešame, kým nevznikne hustá, lepivá masa vhodná na tvarovanie halušiek.

3. Krok

Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme ho na suchej panvici. Keď pustí tuk a začne hnednúť, prisypeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistý nádych.

4. Krok

Do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu. Keď začne vrieť, hádžeme do nej halušky – buď cez haluškovač, alebo ich odkrajujeme nožom z dosky.

5. Krok

Varíme približne 8 minút, alebo kým halušky nevyplávajú na hladinu. Potom ich scedíme.

6. Krok

Hotové halušky uložíme na taniere, polejeme ich kyslou smotanou a výpekom zo slaniny a cibule. Na záver môžeme jedlo ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou, ktorá mu dodá čerstvosť a farebný kontrast.

reklama:

Tento recept je výborným základom, ktorý si môžete prispôsobiť podľa chuti. Halušky môžete obohatiť o syr, bryndzu či cesnakový olej pre zmenu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

32 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.