Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Trhaný chlebíček s medvedím cesnakom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Trjhany chlieb.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • Zmes z medvedieho cesnaku :
  • 70 g medvedieho cesnaku
  • 2 lyžice parmezánu
  • 40 g olivového oleja
  • Cesto :
  • 300 g hladkej múky
  • 15 g cukru
  • 6 g soli
  • 5 g sušeného droždia
  • 1 vajce
  • 90 ml mlieka
  • 50 g kyslej smotany
  • 20 g masla
  • plnka :
  • 100 g masla
  • štipka soli
  • 100 g mozzarelly
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv čerstvé listy medvedieho cesnaku rozmixujte s parmezánom a olivovým olejom . Túto zmes podľa chuti osoľte.

2. Krok

Do misy nasypte múku, sušené droždie, cukor a soľ. Všetko zamiešajte, pridajte mlieko, vajcia a smotanu.. Zarobte cesto a po chvíľke pridajte aj zmäknuté maslo. Cesto potom hneťte ideálne v robote asi 7 minút.

3. Krok

Hotové cesto prikryte utierkou alebo potravinárskou fóliou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi hodinu.

4. Krok

Medzitým si pripravte náplň. Do zmäknutého masla zamiešajte dve lyžice zmesi z medvedieho cesnaku.

5. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkajte na asi polcentimetrový plát. Potrite ho maslovou náplňou a navrch posypte strúhanou mozzarellou.

6. Krok

Plát cesta nakrájajte na 16 obdĺžnikov. Vždy ich po troch naskladajte na seba a potom ich vkladajte za seba do vymastenej formy na chlieb. Prikryte potravinárskou fóliou a nechajte znova kysnúť minimálne 30 minút.

7. Krok

Po vykysnutí vložte chlebíček do rúry predhriatej na 180 °C a pečte asi 30–40 minút. Ak v priebehu pečenia vrch príliš hnedne, prikryte ho alobalom ..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

28 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.