- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Truffle torta s bielou čokoládovou penou
Truffle torta s bielou čokoládovou penou
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 45min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:45 hod
Suroviny
- 220 g tmavej čokolády
- 220 g masla a 3 lyžice masla
- 1 šálka cukru a 2 polievkové lyžice cukru
- 6 vajec
- 1/2 šálky kakaového prášku
- 2 lyžičky vanilkovej arómy
- 1 lyžička soli
- 1/3 šálky teplej vody
- 1 polievková lyžica instantnej kávy
- 165 g bielej čokolády
- 4 žĺtka
- 1,5 šálky šľahačky a 2 lyžice šľahačky
Postup prípravy
1. Krok
Vyhrejeme rúru na 175 °C. Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie alebo si ju vymastíme a vysypeme múkou.
2. Krok
Cesto:
Vymiešame maslo (220 g), pridáme rozpustenú tmavú čokoládu a spolu dobre vyšľaháme.
V 1/3 šálky horúcej vody rozpustíme kávu, vanilku a štipku soli. Pridáme do čokoládovej zmesi.
3. Krok
Medzitým si vymiešame vajcia s 1 šálkou cukru. Šľaháme asi 5 minút do peny a primiešame kakao.
Pridáme do čokoládovej zmesi.
4. Krok
Nalejeme do tortovej formy a pečieme asi 50 minút.
5. Krok
Biela čokoládová pena:
Bielu čokoládu polámeme, pridáme 3 lyžice masla a dáme do mikrovlnky rozpustiť, sem tam premiešame.
6. Krok
Popritom si vyšľaháme žĺtky s 1 polievkovou lyžicou cukru vo vodnom kúpeli. Miešame asi 5 minút do peny.
Pridáme vanilku a zmes bielej čokolády. Potom vmiešame 2 lyžice šľahačkovej smotany a miešame dohladka.
Po vymiešaní necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
7. Krok
1,5 šálky šľahačky vyšľaháme s 1 polievkovou lyžicou cukru a 3/4 vmiešame k bielej čokoládovej pene. Navrstvíme na korpus a potom potrieme šľahačkou.
8. Krok
Navrch torty nastrúhame čokoládu.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
51162 videní