- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Rio Mare
- Tuniakový šalát s jablkami a opekanými mandlami
Tuniakový šalát s jablkami a opekanými mandlami
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 15min
Isto ste neraz čítali, že ryba by v našich jedálničkoch nemala chýbať, a to vrátane tých detských. Rybie mäso je jedným z najlepších zdrojov zdravých bielkovín, navyše aj omega-3 a omega-6 mastných kyselín. Tie sú prospešné pre mozog, srdce, oči, dokonca zlepšujú stav pokožky pri ekzémoch a účinné sú aj v boji proti chronickým zápalom. Pripravte si chutný tuniakový šalát.
„Rio Mare – skvelá ryba, skvelá chuť“
Pre viac informácii, inšpirácie i lahodných a rýchlych receptov, navštívte
https://www.riomare.sk/
Alebo sa staňte našimi fanúšikmi na
https://www.facebook.com/RioMareSlovensko/
Informačný servis
Suroviny
- 3 balenia tuniaka Rio Mare s citrónom a čiernym korením (po 80 g)
- 2 červené jablká
- 20 g mandlí nakrájaných na malé kúsky
- 40 ml extra panenského olivového oleja
- srdiečko stopkového zeleru
- hrsť krehkých šalátových lístkov
- soľ na dochutenie
Postup prípravy
1. Krok
Na nepriľnavej panvici restujte počas dvoch minút mandle a miešajte ich alebo obracajte, pokiaľ nezačnú voňať a niektoré i tmavnúť.
2. Krok
Umyte jablká a neolúpané ich nakrájajte na kocky. Potom ich zmiešajte s tuniakom s citrónom a čiernym korením.
3. Krok
Nakrájajte zeler na tenké plátky, pridajte k šalátu a dochuťte olejom a soľou.
4. Krok
Naaranžujte šalát do misky, navrch dajte zmes tuniaka s jablkami a posypte praženými mandľami.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1551 videní