Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Tvarohový koláč s brusnicami a s pomarančom

Kuchyňa: , ,
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohovy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min

A  keď  už  sme  si  vyrobili Domáce Mascarpone ,

mala  by  som  Vám  podhodiť  nejaký  receptík , aby  ste  ho mohli aj  použiť..

 

Recept  na  Domáce  mascarpone  najdete  tu:

//mnamky-recepty.sita.sk/recipe/domace-mascarpone/

 

reklama:

Suroviny

  • 150 g čokoládových sušienok
  • 50 g masla
  • 500g mascarpone
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 150 g cukru
  • kôra z 1 pomaranča
  • 70 g Sušené brusnic
  • 200 g brusníc
  • 150 g cukru
  • kôra a šťava z 1 pomaranča
  • 1 balíček želatíny
  • 100 ml. vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Sušienky rozmixujeme v mixéri. Potom pridáme rozpustené maslo..Vymixujeme pevnú hmotu , ktorou vyplníme dno formy. Poriadne utlačíme a dáme piecť do predhriatej rúry. Pečieme pri 165 °C cca 10 min.

2. Krok

Náplň : Vymiešame vajcia, cukor mascarpone a smotanu. Nakoniec pridáme sušené brusnice a postrúhnú kôru z jedného pomaranča. Túto zmes nalejme na sušienkovú zmes a dáme do rúry na 165 °C cca na 1 hodinu.

3. Krok

Želé: Brusnice vymixujeme v mixéri. Pridáme cukor, kôru a šťavu z jedného pomaranča a privedieme k varu.

4. Krok

Znížime teplotu a varíme na nízkej teplote 10 minút. Medzitým si namočíme želatínu a pripravíme ju podľa návodu na obale. Vmiešame do brusnicovej zmesi a dobre premiešame..Potom nalejeme na vrch koláča a necháme v chlade zatuhnúť..

5. Krok

Brusnice vymixujeme v mixéri. Pridáme cukor, kôru a šťavu z jedného pomaranča a privedieme k varu.

6. Krok

Potom znížime teplotu a varíme na nízkej teplote 10 minút. Medzitým si namočíme želatínu a pripravíme ju podľa návodu na obale. Vmiešame do brusnicovej zmesi a dobre premiešame..Potom nalejeme na vrch koláča a necháme v chlade zatuhnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.6 / 5)

7 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

37597 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.