- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Veľkonočka na slano s medvedím cesnakom
Veľkonočka na slano s medvedím cesnakom
- Kusov: 2
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- 3 dcl mlieka
- 8 g cukru
- 250 g hladkej múky
- 25 g droždia
- 250 g celozrnnej múky
- 2 vajcia
- 1 lyžička soli
- 50 g bravčovej masti
- 1 zväzok medvedieho cesnaku
- 50 g strúhaného parmezánu
- olej
- 30 g sezamu
Postup prípravy
1. Krok
V mlieku rozmiešame cukor a droždie a na vrch prisypeme 1 ČL celozrnnej múky a za 10 minút v vzíde kvások. Hladkú múku preosejeme do misy, pridáme celozrnnú múku, kvások zašľaháme 1 vajce, pridáme soľ a pomaly miesime. Do cesta pridáme tuk a vymiesime ho do hladka. Pridajte nakrájaný medvedí cesnak a parmezán a vypracujte cesto (ak používate stroj, robte to pri nízkej rýchlosti).
2. Krok
Hotové cesto dáme do olejom vymastenej misy a prikryté necháme 45 minút odpočívať na mieste bez prievanu. Z tohto množstva nám vyjde 90 dkg cesta, ktoré rozdelíme na 12 kúskov (cca 75 gramov/kus) zagúľame ich, potom prikryjeme a necháme 15 minút odpočívať.
3. Krok
Cesto vyšúľame na 25-centimetrové tyčinky, potom zapletieme šesťhrotovým vrkočom 2 veľkonočky..
4. Krok
Zvyšné vajíčko rozšľaháme vidličkou, veľkonočky potrieme, posypeme sezamovými semienkami, vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 195°C 35-40 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
85 videní