Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Vianočná perníková roláda

reklama:
Vianočná perníková roláda
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vianočná perníková roláda Foto: www.shutterstock.com
  • Kusov: 2
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Perníčky sú neodmysliteľnou súčasťou vianočných sviatkov. Tento rok si ich môžete pripraviť trochu inak – ako vynikajúcu perníkovú roládu, ktorá je naplnená lahodnými poviedkami a chrumkavými orechmi. Kombinácia týchto ingrediencií je skutočne dokonalá pre vianočnú pohodu a bude ideálnym občerstvením počas sviatočných návštev.

reklama:

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 100 g zmäknutého masla
  • 2 vajcia
  • 140 g práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 2 čajové lyžičky perníkového korenia
  • Ďalej budete potrebovať:
  • slivkový lekvár
  • Strúhaný perník
  • Drvené vlašské orechy
  • Brusnice (alebo hrozienka)
  • Rum (na naloženie brusníc)
  • Vajíčko na potretie rolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava brusníc alebo hrozienok: Brusnice alebo hrozienka si namočíme do rumu a necháme ich odležať minimálne 2 hodiny, aby sa nasýtili chuťou.

2. Krok

Príprava cesta: Z uvedených ingrediencií na cesto vymiešame hladkú a pružnú hmotu, ktorú nenechávame oddychovať.

3. Krok

Rozvaľkanie cesta: Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a z každej vyváľame tenký obdĺžnik. Najlepšie sa to robí medzi dvoma papiermi na pečenie, aby sa cesto nelepilo.

4. Krok

Plnenie rolády: Cesto potrieme slivkovým lekvárom alebo marmeládovou vrstvou, posypeme drvenými orechmi a strúhaným perníkom. Na vrch rozmiestnime brusnice alebo hrozienka, ktoré sme namočili v rumu (ľahko ich vymačkáme, aby sa neprehýbali).

5. Krok

Zrolovanie a pečenie: Cesto zvinieme do rolády a na viacerých miestach prepichneme vidličkou, aby počas pečenia unikala para. Roládu potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút. Pre kontrolu upečenia použijeme špajdľu – keď vyjde čistá, roláda je hotová.

reklama:

Tento recept je skvelý spôsob, ako pridať trochu originality do vašich vianočných sviatkov a potešiť rodinu a priateľov niečím skutočne výnimočným.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

127 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.