Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Viedenské vafle

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Viedenske vafle.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 10
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 225 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 300 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 50 g cukru
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pri príprave vaflí musíte najskôr zmiešať všetky prísady na cesto. Do misky rozbite vajce, potom pridajte cukor a nalejte mlieko. Mlieko a vajíčko vyšľahajte dohladka mixérom na strednom stupni..

2. Krok

Múku preosejte do nádoby, pridajte do nej soľ a prášok do pečiva. Všetko spolu dôkladne premiešajte.

3. Krok

Potom pridajte suché prísady do zmesi mlieka a vajec. A pomocou mixéra premiešajte všetko do homogénnej konzistencie bez hrudiek . Maslo rozpustíme v mikrovlnnej rúre alebo na sporáku na miernom ohni. Potom roztopené maslo nalejte do misy a cesto premiešajte do hladka.

4. Krok

Množstvo cukru a soli pri príprave vaflí by sa malo vypočítať individuálne, v závislosti od toho či ich budete podávať na sladko , alebo na slano.. Napríklad viedenské vafle môžeme podávať so sladkou omáčkou, čokoládou, džemom alebo tvarohovou plnkou. Alebo si môžete pripraviť oblátky plnené syrom, paštétou, rôznymi druhmi mäsa a zeleniny. Keď je cesto pripravené, môžete pristúpiť priamo pečeniu .. Na to musíte pripraviť gril (elektrický gril, vaflový gril alebo otvorený gril). Panely spotrebiča sú spravidla nepriľnavé a nevyžadujú mastenie. Ale ak to tak nie je, mali by ste povrch namazať kúskom masla.

5. Krok

Cesto by malo byť nalievané v malých častiach, aby vafle neboli príliš hrubé a mali čas prepiecť sa vo vnútri. Smažte ich zlatohnedej farby ..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

462 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.