- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Viedenské vafle
Viedenské vafle
- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 225 g hladkej múky
- 100 g masla
- 300 ml mlieka
- 2 vajcia
- 50 g cukru
- štipka soli
- 1 prášok do pečiva
Postup prípravy
1. Krok
Pri príprave vaflí musíte najskôr zmiešať všetky prísady na cesto. Do misky rozbite vajce, potom pridajte cukor a nalejte mlieko. Mlieko a vajíčko vyšľahajte dohladka mixérom na strednom stupni..
2. Krok
Múku preosejte do nádoby, pridajte do nej soľ a prášok do pečiva. Všetko spolu dôkladne premiešajte.
3. Krok
Potom pridajte suché prísady do zmesi mlieka a vajec. A pomocou mixéra premiešajte všetko do homogénnej konzistencie bez hrudiek . Maslo rozpustíme v mikrovlnnej rúre alebo na sporáku na miernom ohni. Potom roztopené maslo nalejte do misy a cesto premiešajte do hladka.
4. Krok
Množstvo cukru a soli pri príprave vaflí by sa malo vypočítať individuálne, v závislosti od toho či ich budete podávať na sladko , alebo na slano.. Napríklad viedenské vafle môžeme podávať so sladkou omáčkou, čokoládou, džemom alebo tvarohovou plnkou. Alebo si môžete pripraviť oblátky plnené syrom, paštétou, rôznymi druhmi mäsa a zeleniny. Keď je cesto pripravené, môžete pristúpiť priamo pečeniu .. Na to musíte pripraviť gril (elektrický gril, vaflový gril alebo otvorený gril). Panely spotrebiča sú spravidla nepriľnavé a nevyžadujú mastenie. Ale ak to tak nie je, mali by ste povrch namazať kúskom masla.
5. Krok
Cesto by malo byť nalievané v malých častiach, aby vafle neboli príliš hrubé a mali čas prepiecť sa vo vnútri. Smažte ich zlatohnedej farby ..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
462 videní